vrijdag 1 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar!

Als allereerste wens ik iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2016! 
Laten we hopen dat er elk jaar een stukje minder dierenleed is.

Vanmorgen hadden we de jaarafsluiting van het werk van Erik.
Dat gaat volledig in style, dus inclusief hapje, drankje en een pagara.


Het ene bedrijf het een nog langere pagara dan het ander. Terwijl de onze net afgestoken was begon er aan de overkant bij een ander bedrijf een pagara die helemaal om het bedrijf heen gelegd was.
Geen idee hoeveel miljoen klappen dat geweest zijn. Heel veel, dus ook enorm veel geld wat dan even weggeschoten wordt. Nadat we lang genoeg ons gezicht hadden laten zien hebben we nog wat kleine boodschapjes gehaald. 
Terwijl we naar de supermarkt reden werd er flink vuurwerk afgestoken. Ik heb werkelijk geen idee of er hier regels aan verbonden zijn. Vanaf 27 december is de vuurwerkverkoop begonnen en sinds dat moment wordt het ook afgestoken. Er is echt geen agent die je hier bekeurd voor te vroeg vuurwerk afsteken. En bureau halt moet nog uitgevonden worden. Dit maakt het voor de honden wel lastig. 
Zoveel dagen waarop afgestoken wordt. Voor Luna betekent dit zeker drie dagen wonen in de douchecel. 
Binky en de kleintjes hebben totaal geen last van het vuurwerk. Soms blaffen ze bij een hele harde knal, maar echt bang zijn ze niet.
Kleine Mandy vond dat ze ook best mee had gekund naar de eindejaarsafsluiting. Uit protest klom ze in de tas na thuiskomst. Enigszins verbolgen dat ze achter gelaten was.


Vanavond hadden we visite en hebben we gezellig wat spelletjes gedaan. De tijd vloog voorbij.
Om 23.30 zijn we de heuvel op geklommen om daar om 0.00 te proosten en te genieten van het vele vuurwerk dat de lucht werd geschoten.
Voor de honden hadden we het zo comfortabel mogelijk gemaakt. Airco aan, radio aan, licht aan en gordijnen dicht. Binky, Vera en de kleintjes slapen normaal buiten, maar vanavond hebben we ze allemaal binnen gehouden. We nemen geen enkel risico. Gelukkig hebben ze het allemaal goed gedaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten