zondag 17 januari 2016

Wie is de mol?

Naar aanleiding van mijn blog van gisteren zijn er een hoop reacties binnen gekomen.
Gelukkig gemêleerd, want dat was wat ik wilde. En met gemêleerd bedoel ik niet zozeer reacties van voor en tegenstanders, maar juist reacties uit Curacao en van daarbuiten.
Ik had namelijk al wel verwacht dat de mensen van hier zouden reageren met de opmerking dat ik het vooral moest delen. Maar dat zijn ook veelal de mensen die er midden in zitten. Die dagelijks deze ellende voorbij zien komen en daardoor misschien ook wel een beetje afgestompt zijn in hetgeen wat ze zien.
Ik vergelijk het maar een beetje met een agent. Die ziet ook regelmatig ellende en is daardoor niet zo snel meer onder de indruk. Maar wat een agent al niet meer als bijzonder ziet kan voor een buitenstaander juist als schokkend ervaren worden.
Ik heb dan ook besloten voor een middenweg. Natuurlijk ga ik geen censuur plegen op hetgeen hier gebeurd, de realiteit moet benoemd blijven. Maar om rekening te houden met iedereen plaats ik alleen foto's van dieren in hele slechte omstandigheden als ik dit hondje ook zelf ga fosteren. Dit vind ik passen in het proces. Ik kan dan schrijven vanaf het moment van binnenkomst tot aan vertrek en alles er tussen. 
Ik wil graag alles delen en als ik niet zou kunnen plaatsen welke hond bij ons binnen is gekomen zou ik dat niet fijn vinden. Dat voelt voor mijzelf niet goed. Dan moet ik dingen weg laten waar ik zelf niet achter sta. Dus komt er een nieuw fosterhondje dat er uit ziet zoals Boris, Jack of het hondje dat gisteren is geplaatst, dan zal ik daar wel de binnenkomst foto's van plaatsen. Ik ben zelf van mening dat het juist mooi is om te zien hoe zo'n diertje opknapt. Dan vind ik ook dat daarbij past dat je weet vanuit welke positie hij gestart is. 
We hadden vandaag een luie zondag ingepland. De kinderen vonden het wel even prima om niks te doen na een intensieve toetsweek. Op zo'n dag hangen we een beetje rond het zwembad en kijken we uitzending gemist. Doen we nooit alleen. Zodra je zit komt er al iets op vier poten om te kijken of het op of naast je kan zitten. Het valt niet mee om soms een plekje voor jezelf te houden.


We kijken niet veel tv. Dit omdat je alles op een later moment pas terug kunt kijken.
Er zijn wel een aantal programma's die we hier echt proberen bij te houden. Wie is de mol is daar zo éen van. Dat kan je ook niet te lang na de uitzending terug kijken, want anders heb je allang via de social media vernomen wie er uit ligt. Hooguit één of twee dagen, maar dan moet je geen nieuwsberichten aanklikken over het programma. Er wordt hier binnen het gezin ook een felle strijd gevoerd wie er gelijk heeft en dus wie de juiste mol denkt te hebben. We hebben ons eigen mollenboekje en houden alles bij. Wie er verdacht doet, wat die persoon dan doet, wie verdient er jokers, wie vliegt eruit. We pakken het proffesioneel aan. Vanmiddag werd ik regelmatig afgeleid tijdens het kijken. Zou dat een mollenstreek zijn? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten