woensdag 6 januari 2016

Nu even niet

Als je verteld dat je voor een paar jaar in de tropen mag wonen is menigeen toch wel een tikkeltje jaloers. Snap ik wel, klinkt ook leuk.
Maar wat men niet moet vergeten is dat wij hier eigenlijk gewoon hetzelfde leven leiden als in Nederland, alleen dan 8000 km verderop.
Betekent dat ik echt niet de hele dag met een boekje bij het zwembad zit. Zal je vertellen, ik zit vrijwel nooit met een boekje bij het zwembad! Eigen schuld natuurlijk, in die tijd dat ik aan de zwembadrand had kunnen zitten ben ik honden aan het socialiseren. 
En of we nu hier wonen of in Nederland, de kinderen moeten gewoon naar school.
Vandaag was er enige jaloezie naar de Nederlandse kant. Nederlandse vriendjes en vriendinnetje hoefden niet naar school vanwege de gladheid. Extra vrije dagen die mijn kinderen nu niet hebben.
Ja, dat is even een tegenvaller, maar je kunt niet alles hebben. Ijsvrij zal er hier nooit in zitten.
Meer tropenrooster dan ze al hebben helaas ook niet. Wat een pech!
We houden het nieuws van Nederland redelijk bij. De leuke en de minderleuke berichten.
In het Nederlandse nieuws was Curacaos nieuws te beluisteren.
Helaas is hier vorige week een schietpartij geweest waarbij een 26 jarige zwangere vrouw uit Nederland dodelijk gewond is geraakt. Ook haar nog met spoed gehaalde baby'tje heeft het niet overleefd.
Haar vriend en twee van de vier kinderen die achterin zaten zijn zwaargewond.
Het ligt er altijd een beetje aan welke krant of zender het nieuws brengt of je de hele of halve waarheid hoort. De eerste berichten die Nederland bereikte waren dat onschuldige toeristen waren die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren. 
Hier speculeren toch echt wel andere verhalen. De enige die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren zijn de kinderen die achterin zaten. Getekend voor het leven door hetgeen ze hebben moeten meemaken. Helaas een slecht begin van het nieuwe jaar.
Het begin van een nieuw jaar betekent ook dat we ons weer gaan druk maken om dingen als het betalen van de wegenbelasting. Dat blijft een bijzonder tijdsverdrijf hier. Je kunt dat namelijk niet online doen, zoals zoveel dingen niet, je moet ervoor naar een kantoor. Dit mag het belastingkantoor of de girobank zijn.
Daar neem je de kaart van 2015 naar toe, betaald een bedrag, krijgt een nieuwe kaart en sticker voor op het raam en je bent weer voor een jaar klaar.
Klinkt appeltje eitje. Is het ook als het niet zo belachelijk druk op die kantoren is. Ik moet me er nog even toe zetten. Nu nog even niet. Gelukkig krijg je van de overheid de tijd om tot eind maart te betalen. Ik heb dus nog even.
Waar ik me vandaag ook niet toe kon zetten was het serveren van een gezonde maaltijd.
Ik ging er maar vanuit dat Erik vanavond ook niet aan de bloemkool zou zitten, dus wij ook niet.
Ik kreeg de tip om pizza's te halen. Hebben we gedaan. Wel de afbakversie zodat we die thuis konden eten. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten