donderdag 14 januari 2016

Ja en nee

Dilemma's maken je moe. Maar aan de andere kant ook juist weer niet.
Ze blijven door je hoofd malen waardoor je weer niet kunt slapen. Dit maakte dat ik het nog 03.00 uur heb zien worden. Kort nachtje dus.
Vanmorgen las ik dat er alsnog een foster is gevonden voor de zwangere hond.
Er was een andere stichting die ook een stukje plaatste over dit dilemma waarna zich iemand aangemeld had die de hond graag wilde opvangen. Ze gaat dus gevangen worden en bij iemand bevallen.
Ben ik blij? Ja en nee. Ja dat we nu geen vervelende beslissingen hoeven te nemen waar je met je hart niet achter staat. Maar nee omdat je weet dat er weer minstens 6 tot 8 pups over acht weken een huisje zoeken. Huisjes die niet voor het oprapen liggen. En huisjes die ik zo graag gun aan de volwassen honden die maar niet aan de beurt komen. Er zitten er 70 van in het asiel en Carf heeft er minstens net zoveel in fostercare. Ze komen maar niet aan de beurt. Als mensen kunnen kiezen tussen een pup of volwassen hond wordt er vaak gekozen voor de pup. Zo jammer. De gefosterde volwassen hondjes zijn vaak zo dankbaar en lief. Er is hier nog een lange weg te gaan. 
Vorige week heb ik een discussie gevolgd over iemand die een vriendinnetje voor haar reutje zocht.
Het hondje ging de hele dag op pad achter de loopse teefjes aan. Nu dacht ze dat het opgelost was als hij zijn eigen vriendinnetje kreeg. Verschillende mensen probeerde uit te leggen dat dit zo niet werkt.
Om te voorkomen dat hij zou blijven ontsnappen zou castreren de oplossing zijn. Nou of we gek waren! Castreren was zielig. Nee plat gereden worden door een auto zeker niet!
Zoals ik al zei, er is nog een lange weg.
Maar genoeg hierover, nu weer wat positiefs.
Boris doet het ontzettend goed in Nederland. Hij heeft vandaag voor het eerst sneeuw mogen voelen.
Hij was er niet eens van onder de indruk. Hij loopt al los mee door het park en reageert niet meer schichtig als hij door de kinderen geaaid wordt. Als dat geen positief nieuws is!
Ook van Saar kreeg ik positief nieuws. Die heeft iedereen ingepakt met haar aandoenlijke koppie.
Ze begint al lekker eigenwijs te worden en speelt heerlijk met de kinderen.
Ze gebruikt steeds meer alle vier haar poten, dus dat is heel fijn. Kijk haar eens naar het balletje springen!


Positief voor de kinderen is dat ze morgen hun laatste toetsdag hebben.
Ben erg benieuwd hoe ze het gedaan hebben. Ze hebben er in ieder geval beiden keihard aan gewerkt om er een goed cijfer uit te slepen. En dan weekend.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten