zaterdag 23 januari 2016

Hilarisch

Ondanks dat er eigenlijk nog van alles geregeld moest worden voor het vangen en weg brengen van honden, heb ik me vandaag er toch een beetje afzijdig van gehouden.
Alleen vanmorgen was het nog mogelijk om het één en ander te coördineren.
Het was in ieder geval gelukt om voor drie honden een fosterplek te vinden. Dat is echt geweldig.
Weer drie stakkers van de straat. Nu moeten ze nog wel opgehaald en geplaatst worden.
De hondjes een routebeschrijving brengen werkt niet. We zullen met betere ideeën moeten komen.
Vanmiddag was alweer de laatste mogelijkheid dat ik iets leuks met mijn zus en zwager kon doen.
Morgen is het congres voorbij en vertrekken ze eind van de middag weer naar Nederland.
Mijn zus wilde dolgraag een keer met dolfijnen zwemmen. Leek haar helemaal het einde.
Is het ook, weet er alles van. Heb het zelf inmiddels drie keer gedaan. Toen mijn zus opperde dat het misschien leuk was om het samen te doen hoefde ik niet lang na te denken. Maud had ook al weinig moeite met de beslissing of ze wel of niet meeging.
Mijn zus leek de snorkelsessie het leukst.
Dat is ook zo, alleen moet je daarvoor wel met vinnen kunnen zwemmen en een snorkelset kunnen gebruiken. Bij reservering wordt er aan je gevraagd of je bedreven bent met vinnen. Je moet er een half uur mee kunnen zwemmen. Maud en ik hebben al eens hilarische taferelen meegemaakt.
Blijkbaar wilde de vorige keer dat we meededen een stelletje perse snorkelen met dolfijnen. 
Geen idee waarom, want je kunt je ook voor andere sessies inschrijven. Maar zij hadden ja aangekruist bij de vraag of ze met vinnen konden zwemmen.
Deze mensen hadden dit echt nog nooit gedaan!! Het was bijna komisch maar ook wel heel zielig om te zien wat een moeite ze moesten doen om überhaupt boven water te blijven laat staan je voort te bewegen. Dat gaat namelijk niet als je schoolslag met je benen zwemt terwijl je vinnen aan hebt.
En dan die snorkel waardoor je moet ademen. Ach ach, ze verzopen nog net niet.
Ik weet nog dat de man van het stel het op een gegeven moment opgegeven had en aan de kant hing.
Zonde van je geld toch? Wij vonden het niet erg. Een sessie is met zes personen en twee dolfijnen.
Als er al twee mensen afvallen doordat die zich niet kunnen voort bewegen heeft de rest meer ruimte bij de dolfijnen.
Omdat ik mijn zus natuurlijk zo'n afgang niet gun heb ik ze maandag al mijn set uitgeleend met de mededeling deze week vooral veel te oefenen. Eerst in het zwembad en dan in de zee.
Ze hebben braaf geluisterd, want het ging best goed.
Wat ook erg hilarisch kan zijn is de ride. Dit is een momentje dat je onder water door twee dolfijnen meegenomen wordt naar boven. En dan in een rap tempo.
Denk even in beelden. Vrouw, kleine bikini, snelle voortgaande beweging= broek op de enkels.
Whoehahaha. En dan lekker met je gopro filmen.
Ook hiervoor had ik mijn zus gewaarschuwd. Maar het was niet nodig. Ze deden geen ride meer.
De dolfijnen hadden genoeg bloot gezien en er geen zin meer in.
Nee, zonder gekheid. De dolfijnen hadden met hun lichaamstaal aangegeven dit niet meer te willen.
Sommige kwamen niet meer als ze werden geroepen voor deze activiteit en andere gingen vervelend doen. Toen hebben de trainers besloten het niet meer aan te bieden. Het moet vooral voor de dolfijnen leuk zijn. De kandidaten komen op de tweede plaats. Maar die vinden het ook leuk hoor. Daar is niet zoveel voor nodig.







2 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat iemand die enerzijds zulke goede dingen doet voor beesten, anderzijds een bijdrage levert aan deze vorm van dierenmishandeling.
    http://www.worldanimalprotection.nl/wat-we-doen/dieren-het-wild/dolfijnen-gevangenschap?gclid=Cj0KEQiA5oy1BRDQh6Wd572hsfkBEiQAfdTPCov3sfGBbzmvHeLHmJTmPv64jvcjPLu4DSsEkwyn-iQaApxp8P8HAQ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de beste reden om niet naar een dolfinarium te gaan is: wie van dolfijnen houdt, mag niet toestaan ze zo te zien lijden! Er bestaan mogelijkheden om dolfijnen te ontmoeten zonder hen te beroven van hun vrijheid: we kunnen hen opzoeken in hun natuurlijke omgeving, in plaats van hen er met geweld weg te halen om ze vervolgens op te sluiten. Reeds eeuwenlang tonen de dolfijnen die in vrijheid leven de mens hun vriendschap: ze vergezellen onze boten, zwemmen met ons mee, komen ons tegemoet, smeden vriendschapsbanden en bieden zelfs hulp in nood.

    BeantwoordenVerwijderen