donderdag 7 januari 2016

Te schattig

Een paar dagen geleden werd ik benaderd door een oud buurmeisje van Blue Bay.
Zij is gek op puppy's en komt nog wel eens langs om puppy's te knuffelen.
Altijd leuk, want hoe meer de puppy's vastgepakt en geknuffeld worden hoe beter.
Als iemand zich aanmeldt om te komen aaien en spelen zeg ik geen nee.
En nu zei ik al helemaal geen nee. Ze kwam namelijk ook een donatie brengen.
Ze had vuurwerk gekocht en afgestoken. Niet leuk voor de honden natuurlijk die erg veel last hebben van de knallen. Maar om het goed te maken werd hetzelfde bedrag dat gebruikt was om vuurwerk te kopen omgezet in een donatie aan een hondenrescue. En zo kwam ze vandaag weer langs.
En niet alleen. Ze had ook haar broertje meegenomen. Die gaat een spreekbeurt houden over honden en onder andere over mij. Haha, te schattig. Hij had allerlei vragen bedacht waar hij antwoord op zocht zodat hij die in zijn spreekbeurt kon gaan gebruiken. Ze zitten op een lokale school, dus dat is helemaal mooi.
Hij mag van mij alles vertellen over hoe het niet moet en daarna hoe het beter kan.
De jeugd heeft de toekomst, dus daar steken we energie in.
Mocht ik op het moment van de spreekbeurt een geschikte fosterhond hebben, heb ik hem beloofd met de hond langs te komen. 
De drieling is ook te schattig! Helaas zijn ze nog maar twee daagjes bij elkaar. Maar dat had als ze niet in fostercare zaten ook zo geweest.
De tijd die ze samen hebben besteden ze goed. Kleine doerakjes zijn het.
Ze verzinnen van alles. De allerkleinste heeft bijvoorbeeld een manier bedacht hoe ze op de bank kan komen. Er op springen lukt haar nog niet, daar is ze te klein voor. Maar om handige maniertjes te bedenken is ze blijkbaar niet te klein. Ze loopt via een muurtje achter de bank langs, klimt dan via dat muurtje op de rugleuning en laat zich via het kussen naar beneden zakken. En zo ligt mevrouw toch nog op de bank.
Vanavond kwamen ze ineens met een stuk blad naar binnen gerend.




Kijk eens baas, vindt je het ook zo mooi? Wij wel. En het ritselt ook nog zo leuk!
Ach ja, morgen halen we de bezem er wel weer doorheen. Dat heb je met een huis in de tropen waar voortdurend alle deuren openstaan. Er wordt nog wel eens wat naar binnen gedragen waarvan ik liever had dat ze het buiten hadden laten liggen. Dore bladeren zijn dan eigenlijk nog vrij onschuldig.
Minder leuk wordt het als er dode hagedissen naar binnen worden gesleept. Dit valt nog onder de categorie schattig. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten