dinsdag 8 mei 2018

Zwijnenstal

Aangezien we de afgelopen weken met enige regelmaat met de honden op stap zijn geweest had mijn auto iets weg van een vuilnisbelt. Zwijnenstal zou ook een goed woord zijn, maar dan zou ik de zwijnen onrecht aan doen. Die houden hun hok echt netter dan ik mijn auto.
Nou heb ik ook honden die het liefst op de bijrijdersstoel naast me zitten. Eigenwijs als ik ben ( of waren zij dat nou juist??) zet ik ze wel altijd achterin.
Daar start ik tenminste. Maar nog voor ik zelf achter het stuur zit, hangen ze al over de bank en klimmen ze naar voren. En daarna dus met hun poten op het middenconsole om mee te kijken waar de reis naar toe gaat. Tot dat punt vind ik het acceptabel. Nee niet waar, eigenlijk ook niet, maar ik kan ze rijdend en al moelijk terugkrijgen naar achter krijgen. Ik heb dus geen keus. Ze mogen in ieder geval niet verder dan het middenconsole. Dat is de grens. Je begrijpt zeker wel dat er straks in Nederland een hondenrek achter in de auto komt.
Dan is achterin gewoon echt achterin. Het zal ze nog tegenvallen.
Maar ja, door hun kapriolen zag de auto er wat geleefd uit. Nou kon ik naar de wasstraat waar ze ook met een lopende band de auto uitzuigen, maar de ervaring heeft geleerd dat ze te weinig tijd hebben om het echt netjes te doen. Of ze hebben geen zin om het netjes te doen. Ik kan me voorstellen dat de moed ook wat in de schoenen zakt als ze de deuren open trekken. 
Tweede optie was naar een wasstraat waar ik na de wasbeurt zelf met de stofzuiger aan de slag kon. Daar zonk mij de moed van in de schoenen.
Dus door naar optie drie. De carwash hier vlakbij waar ze alles met de hand doen, maar waar je dan ook heel lang wacht.
Ik heb daar al eens gezeten niet wetende dat het zoveel tijd zou kosten mijn auto er weer fatsoenlijk uit te laten zien. Kan je zeggen, een uur voor je uit staren is niks aan. Ik had me er deze keer beter op voorbereid. Ik had een goed dik boek mee. Mocht het lang duren dan zat ik er prima. En het duurde lang, maar dat was begrijpelijk. Ze namen hun taak zeer serieus. Na een goed uur kon ik de auto weer meenemen. Ik heb ze beloond met wat fooi, dat hadden de heren wel verdiend.
Nu de auto weer schoon was durfde ik hem wel naar de garage te brengen. Daar heb ik morgen een afspraak staan en heb hem vanmiddag vast weggebracht. Vond het niet zo netjes om die harenbak zo in te leveren. Ik kan nu zonder zak over mijn hoofd de auto morgen weer ophalen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten