donderdag 3 mei 2018

Even ontspannen

Wat een dagen. Blijheid om het Rescue center en de teleurstelling om ratje.
Gelukkig kon haar tijdelijke foster mij al snel blij maken met goede berichten.
Ratje, nu moontje, doet het uitstekend. Ze luistert goed, speelt met de honden, heeft respect voor alle andere dieren op de boerderij en is totaal niet lelijk in haar gedrag. Ze is ook pas pup af met haar 6 maanden. Dat is niet een leeftijd dat ze zo ergens binnenkomt en wel even zou bepalen hoe en wat. Sowieso was dat ook niet het karakter van dit hondje. Ik weet echt wel wat ik op reis stuur. Honden die opgegroeid zijn in een roedel (en moontje was hier al vanaf dat ze vijf weken was) kennen de hondentaal. Dat is nu ook duidelijk te zien bij de foster. 
Ik zou het veel fijner vinden als mensen eerlijk zijn in hun verhaal. In dit geval kwam het gedrag dat geschetst werd totaal niet overeen. Het klopt gewoon niet, wat nu ook bevestigd wordt, want ze laat dit gedrag niet één keer zien in de nieuwe situatie. 
We zullen er nooit achter komen. Ik kan in ieder geval wel het goede nieuws melden dat er een leuk gezin met smart wacht op de eerste kennismaking. Op één of andere manier is dat nu een soort van extra spannend, maar ik weet zeker dat de foster goed zal kijken of het past.



Als de tijd en het weer het toelaten is het heerlijk om even met de honden te wandelen. Je doet ze er een enorm plezier mee en voor je zelf is het ook pure ontspanning.
Qua weer bedoel ik natuurlijk niet dat het zoals in Nederland zou regenen, maar juist dat het niet veel te warm is. Dat is voor de honden, maar zeker ook voor je zelf niet goed.
We hebben Lexa meegenomen als derde hond. Ze heeft al eerder meegelopen, maar dan op de bekende route achter bij paso gijsje. Nu is ze mee geweest in de auto naar kokomo. Daar zijn we het pad opgegaan wat je helemaal naar boven de berg op leidt.
Daar heb je een prachtig uitzicht richting bullenbaai en de flamingo's. En waai je uit je shirt, maar dat terzijde.



Lexa deed het ontzettend goed. Ze heeft de terugweg los meegelopen. Zoals wel verwacht bleef ze keurig bij ons. Lexa is er klaar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten