woensdag 9 mei 2018

Bijzondere passant

Na de aankondiging over het dogcenter dat komen gaat was het van onze kant weer even stil.
Wij kunnen nu ook nog niet zo veel.
Er moet eerst geld ingezameld worden waarmee de startbasis gebouwd zal worden. Vanuit die basis wordt gefilmd. En ook op straat natuurlijk, hoe de situatie nu is.
Straks als in het najaar dan de afleveringen op tlc worden uitgezonden is het de bedoeling dat er nog meer geld binnen komt en de grote gebouwen neergezet kunnen worden. 
Om het eerste startkapitaal bij elkaar te sprokkelen zijn vandaag een aantal bekende Nederlanders bij elkaar gekomen. Zij hebben behoudens hun eigen connecties ook willekeurige bedrijven benaderd voor hulp. 


Super fijn dat ze daar tijd in hebben willen steken. Nu maar hopen dat dit alvast een goede grote bijdrage heeft opgeleverd.
Vandaag hadden we weer eens iets totaal anders dan honden.
Hier hadden we vandaag toch wel een hele bijzondere passant in de straat.


De honden waren heel onrustig en na deze grote jongen gezien te hebben begreep ik ook wel waarom.
De buurman was zich rot geschrokken, die was er bijna overheen gereden. Dan was het geen schildpad meer maar een schildplat.
Gelukkig hoefde we geen slecht nieuws in de buurtapp te plaatsen, maar wel de vraag natuurlijk van wie dit bijzondere huisdier was.
Een halsband met naamtag had hij niet. Er stond ook geen telefoonnummer in zijn schild gegraveerd.
Al vrij snel kwamen er ideeën van waar hij vandaan kon komen. Zijn huis bleek één straat verder te zijn. Wanneer zou deze schildpad de benen hebben genomen? Vorige week? Twee weken geleden? Hoe lang zou hij doen over een survivaltocht door de mondi? Ik zal helaas met die vraag moeten blijven zitten. De buurman heeft hem terug naar huis gebracht en van hem heb ik niet gehoord hoe lang hij al verdwenen was. Eind goed al goed, schildpad is weer thuis.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten