woensdag 2 mei 2018

Kluivert Dog center

En dan is het eindelijk zo ver. We mogen vertellen over de bouw van het dog center dat door de Fam Kluivert bij elkaar zal worden gebracht.
Ze gaan dit doen met een negen delig televisie programma waarin de noodzaak van dit centrum duidelijk zal worden en de vraag aan alles en iedereen gesteld zal worden om op welke manier dan ook te helpen. De eerste opnames zullen in juli zijn. Misschien als ik er nog net wel ben, misschien ook wel net niet meer.
Niet dat ik nou zo nodig met mijn kop op tv wil, maar had het graag meegemaakt, net als de start van de eerste opvang. Die zal al spoedig zijn en klein schalig. Als het zo ver is dat de grote gebouwen opgeleverd gaan worden zal ik er zeker bij zijn.
Zodra het af is kunnen we wel stellen dat er iets prachtigs staat. Het is absoluut niet alleen opvang, maar veel meer. Met alleen opvang verander je niks op het eiland. Het moet een plek worden waar scholen langs kunnen voor educatie, waar kinderen op jonge leeftijd uitleg krijgen hoe om te gaan met dieren, waar grote sterilisatie acties gedraaid kunnen gaan worden, waar je met vragen terecht kunt over de verzorging van je hond en nog veel meer.
Is het dan zo dat de rest van de stichtingen op kan doeken? Nee zeker niet. Ieder heeft z'n eigen kwaliteit en doelgroep. Feed friends heeft al eerder aangegeven dat ze eigenlijk het fosteren willen afstoten omdat dit niet binnen hun doel valt. Dat is prima, die mogelijkheid is er straks dat wij dat overnemen. Maar ook zij blijven nodig. Het is onmogelijk alle straathonden van straat te halen en op te vangen. Honden die zich prima op straat redden kunnen daar blijven en gevoerd worden zodat de plekken in het dogcenter vrij blijven voor pups, gedumpte, zeer sociale en zieke honden.
We hopen door een grote capiciteit aan opvang te kunnen bieden het dumpen vermindert. Helaas moet bijna elke stichting nee verkopen als ze gebeld worden als mensen van hun hond af willen. Je kunt wel raden wat er gebeurd nadat ze nee gehoord hebben. Maar meer opvangen kan ook echt niet.
Een zeer lastig dilemma. 
Maar goed, we gaan dus keihard werken aan een dogcenter. Rescue Paws zal daarna overgaan in Kluivert dog Rescue center. Wel vreemd om onze inmiddels zo bekende naam achter je te moeten laten, maar ook wel begrijpelijk. Voor mij zal er vanuit Nederland ook meer dan genoeg te doen zijn. En of dat nou onder de naam Rescue Paws of Kluivert dog center gebeurd maakt voor de werkzaamheden niks uit. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten