vrijdag 4 mei 2018

Toch anders

Wat een gekke week. Door al die vrije dagen ben ik een beetje de weg kwijt. Is het nou woensdag? Nee het is al vrijdag en morgen zelfs alweer weekend.
Volgende week wordt weer zo'n rare week. Dan zijn de donderdag en vrijdag weer vrije dagen. Het voelt als een soort jetlag. Het is dat Erik aan de containers gedacht had. Ik hoorde de vuilniswagen in de straat en dacht nee niet handig, te laat. Maar ze stonden al buiten. Gelukkig maar. In de warmte kan je de containers echt niet langer dan een week vol hebben. En door die killers van mij ligt er ook nog wel eens wat doods in. Dat waren deze week twee ratten. Na een paar dagen wordt je telkens als je langs de container loopt herrinert aan wat erin ligt. Dat wil je echt niet nog een week langer! Ik spreek uit ervaring.
En dan midden op de dag dodenherdenking. Voor ons om 14.00 uur. Ook al denk je eraan, het is toch anders.
Je hebt geen tv aan met een zender die er bij stil staat. Je hoort en voelt de stilte niet om je heen zoals je dat in Nederland hebt. Daar staat het hele land letterlijk even stil. 

In Dronten, waar wij vandaan komen, is dodenherdenking extra speciaal. Engelse Airgunners die nog in staat zijn om over te komen herdenken de oorlog in Dronten. Speciaal hiervoor is er altijd wel een bijzonder vliegtuig dat overvliegt. Dit jaar was dat de Lancaster. Dat is en blijft toch erg indrukwekkend. Volgend jaar kunnen we het zelf weer aanschouwen. Dit jaar hebben we het op filmpjes meegekeken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten