zondag 1 januari 2017

The day after

Gisteravond om 22.00 hebben we de honden hun medicatie gegeven. De ervaring heeft ons geleerd dat het om 24.00 uur echt heel heftig kan zijn. De honden die niet bang oogde hebben toch ook hun deel gehad. Gewoon om te voorkomen dat ze na dit moment alsnog bang zullen zijn.
Om 24.00 zijn we na het proosten naar buiten gegaan. Alle deuren en ramen gesloten en de airco en radio aan. Ze lagen bijna allemaal op bed. Nu mocht het, dus tja dan doen ze het natuurlijk ook.
Wij hebben een aantal sierpotten afgestoken. 


In de straat zelf was het stil, maar dat geldde natuurlijk niet voor de rest van Curacao.
Het knalde behoorlijk en wat ik afstak was niet in verhouding met wat er te zien en te horen was.
Hoeft ook niet, ik kijk wel naar wat de rest afsteekt. Scheelt weer in mijn portomonnee.
Wij waren na een goed half uur wel weer klaar en hebben de hondjes weer opgezocht.
Die hadden het prima in de slaapkamer. Een aantal wilde wel naar buiten en hebben ook even nog geplast. Helaas konden we niet alle honden zo ver krijgen. Het was dan ook geen verrassing dat ze het vannacht niet droog gehouden hadden.
Ze waren sowieso nog wat onrustig. Dunya stond regelmatig aan m'n slaapkamerdeur te kloppen om naar binnen te mogen. Als ze dan binnen was wilde ze na vijf minuten weer naar buiten.
Niet heel bevordelijk voor je nachtrust.
Gelukkig hoefde we vandaag niks. Beter maar, want we waren niet zo heel veel waard.
Ik heb wel even de tijd kunnen nemen om eens even op een ligbed te liggen. Ik heb of neem daar eigenlijk veel te weinig de tijd voor. Misschien een mooi voornemen voor 2017 om af en toe wat meer tijd aan mezelf te besteden.
In de loop van de middag werd er steeds meer vuurwerk afgestoken. Het was vrijwel net zo veel als gistermiddag. Luna en Jimmy doken de slaapkamer weer in. Die vonden het echt niet grappig dat het weer opnieuw begon.
De twee ukkies deert het helemaal niks. Gisteren niet en vandaag niet. Mooi om te zien eigenlijk dat ze zich niet spiegelen aan de volwassen honden die angstig zijn, maar gewoon lekker hun ding doen.
Ze hebben de hele middag gespeeld. Heerlijk om vanuit mijn luie stoel naar te kijken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten