maandag 2 januari 2017

Snotpauze

Het zat er al wel aan te komen, maar ook ik heb een fikse verkoudheid te pakken.
Ik ben nummer drie in het gezin die de gelukkige is, maar zeker niet nummer drie op het eiland.
Ik heb al van zoveel mensen gehoord dat ze ziek waren. De één was verkouden, de andere had zika en de derde weer griep. Het is net als in de winter in Nederland, er heerst hier van alles.
Gelukkig stond er voor vandaag niet zo veel op het programma en kon ik een beetje doen wat ik wilde en dat ook op mijn tempo. Af en toe moest er een kleine snotpauze ingelast worden.
Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar als ik mij niet lekker voel erger ik mij ook sneller aan allerlei dingen.
In dit geval was de kerstboom mij een doorn in het oog. De kerstboom was al niet meer zoals hij geweest was, doordat ik het één en ander heb moeten verhangen. Er waren wat honden die het niet eens waren met mijn manier van versieren en verwoede pogingen hadden gedaan de slinger uit de boom te trekken. De slinger was dus wat verplaatst en de ballen op die plek verwijderd.


Tja, echt mooi was het niet meer, het enige mooie waren de 's avonds de lichtjes.
En dan was hij inmiddels ook nog eens gortdroog. Klaar ermee, weg ermee. Ik haal de kerstboom eigenlijk nooit zo vroeg weg, meestal pas na de eerste week van januari. Maar ik irriteerde me er zo aan dat het me niets meer kon schelen. En niet alleen de boom moest er aan geloven, alle kerstversieringen heb ik weg gehaald. Zo, het kan maar gedaan zijn.
Degene waar ik mij helemaal niet aan erger is kleine Trix. Wat is dat een leuk hondje geworden!
Van een heel klein ielig pupje naar een kleine eigenwijze donder.
De afgelopen dagen heeft ze geen kik gegeven om al het vuurwerk. Samen met Lois bleef ze gewoon doorspelen, al leek het qua geluiden of de wereld verging.
Ik kan dat stoere wel waarderen. Ondertussen is dit dametje aan het tanden wisselen. En met het wisselen gaan vaak ook de oren van stand wisselen.
Trix heeft ze nu heel eigenwijs naar voren, alsof ze op een morgen omgevallen zijn. Het is zo grappig als ze rent en die oren gaan op en neer.Te schattig gewoon.
Ben benieuwd hoe ze over twee weken weer staan. Ik hou jullie op de hoogte.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten