donderdag 26 januari 2017

Rappers en tassen

Vanmorgen was ik niet degene die vroeg zijn wekker had staan, maar was het Maud haar beurt.
Maud heeft zich even geleden ingeschreven bij het HBO, maar dan ben je er tegenwoordig nog niet.
Na je inschrijving volgt een studiekeuzecheck. Dit is een vragenlijst die je online kunt invullen.
Ze vragen onder andere naar je motivatie en of je ingeschreven staat voor meerdere opleidingen.
Nu klaar dan? Nee hoor, dan is er nog een gesprek. In eerste instantie word je natuurlijk op de automatische piloot uitgenodigd op een willekeurige datum op de school in Nederland.
Na wat mailtjes is het toch echt duidelijk dat we op Curacao wonen en niet meer voor het einde van het schooljaar nog in Nederland zullen zijn. Gelukkig is een Skype gesprek dan ook mogelijk.
Vanwege het tijdsverschil van vijf uur met Nederland stond dat gesprek vanmorgen om 08.00 gepland.
Het Skype gesprek was van korte duur. De docente verpleegkunde had al snel in de gaten dat Maud wist wat ze wilde en uitstekend op de hoogte was van wat de opleiding inhield. Dat betekende dat ze was aangenomen! Op naar de volgende stap in je leven.
Een vriendin van Maud heeft zich ook ingeschreven voor dezelfde opleiding op dezelfde school.
Zij heeft volgende week haar gesprek. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als ook zij aangenomen wordt en ze straks samen aan deze nieuwe opleiding kunnen starten. Nog even afwachten, volgende week weten we meer.
De kleine gup is hier in huis erg populair. Als je voorbij loopt kan je niet anders dan even stoppen en hem een aai over de bol geven. Hij kijkt je zo vertederend aan, je hebt gewoon geen keus.
Over een naam is nog geen unaniem besluit genomen. De éen wil Dexter en de ander wil Gucci.
Ik dacht dat Gucci alleen een duur tassenmerk was, maar het blijkt ook een rapper te zijn. Gup zou dan vernoemd worden naar de rapper, niet naar de tas. Tja, wat zullen we hierop eens zeggen.
Gup maakt het allemaal niks uit. Rappers, tassen, het doet hem niks.
Vooral aandacht en liefde, daar draait het hem om. Daar hebben we gelukkig nooit discussies over, liefde krijgt hij genoeg. En over die naam worden we het vast ook nog wel eens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten