woensdag 11 januari 2017

It giet oan

Eindelijk was het vandaag zo ver, er kon gesport worden.
Al geruime tijd geleden ontstond het idee om met een aantal vrouwen te gaan surfen.
Het idee was leuk, alleen de uitvoering lukte maar niet. Dit kwam vooral omdat er keer op keer te weinig wind was om te surfen. Zelfs voor beginners die niet veel wind nodig hadden was het niet te doen.
Nadat een aantal weken achter elkaar de les was afgezegd, werd abrupt besloten de lessen pas weer na de feestdagen op te pakken in de hoop dat dan ook het regenseizoen voorbij zou zijn en de wind weer terug was. 
Vanmorgen was het toch weer even spannend. De bladeren in de bomen hingen verdacht stil.
De eerste vragen kwamen al binnen, gaat het wel door denk je?? Een belletje naar de surfschool gaf de doorslag, it giet oan! Mooi, snel in de bikini en gaan. 
Het was een bijzondere ervaring om op zo'n wiebelende plank te staan. Speciaal voor de kneusjes zoals wij was de plank ongeveer zo groot als mijn eettafel, alles om er maar voor te zorgen dat wij netjes bleven staan. Het viel niet mee, maar het is gelukt. De eerste meters zijn een feit. 


We hebben echt wel heel veel mazzel gehad. De hele morgen was het lekker weer. Beetje bewolkt met af en toe de zon, net genoeg wind en droog. En vooral dat laatste was bijzonder.
Ik was nog geen half uur thuis en het begon toch te hozen!


Vrijwel de hele middag is dat zo doorgegaan. De honden waren er ook wel klaar mee.
Na wat kwajongens streken uitgehaald te hebben zoals wc rollen slopen en een nep buxus uit elkaar trekken, hebben ze zich maar op de bank genesteld. 


Je zou toch bijna medelijden hebben met deze arme schaapjes. 
Of met mij die nat wc papier van de grond moest schrapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten