woensdag 1 november 2017

Lege nestsyndroom

Ik schreef het al eens eerder. Met fosterhonden bezig zijn is qua emoties met ups en downs.
Zo is er slechts nieuws en dan gebeurd er weer iets moois. Een van de mooie dingen is natuurlijk als een hond een geweldig nieuw huisje vindt. Met een beetje geluk gaat dit Senna gebeuren.
Mariska had weer een prachtige foto gemaakt die ik gisteren op Facebook publiceerde.


En hoe geweldig, daar heeft iemand op gereageerd. Zo blij mee! Senna verdient een leuk huisje waar ze een speelmaatje treft die tegen haar wat lompe manier van spelen kan en waar ze ook lekker mee naar het strand of de zoutpannen mag. En zo'n huisje heeft gereageerd. Nu hopen dat ze haar in het echt net zo mooi vinden als op de foto. Dat horen en zien we morgen. Senna heeft de afgelopen weken dat ze hier nu is wel een enorme sprong vooruit gemaakt. Zo druk en lomp als ze was, ze is inmiddels een stuk rustiger, luistert beter en snapt de structuurtjes. Ze had overduidelijk echt tijd nodig om aan alle indrukken te wennen. 
Het contact met de familie die in zwijmel was gevallen voor mijn mooi boy is er ook nog steeds. 
Nog even enthousiast en 100% zeker dat mooi Boy welkom is in hun gezin, hebben we afgesproken dat hij zaterdag wordt opgehaald. Lege nestsyndroom ken ik niet hoor. Ook na zaterdag heb ik er nog genoeg. En dat het er na zaterdag wat minder zijn kan ik wel waarderen. Door omstandigheden waren het er meer dan mijn gebruikelijke max. Met een beetje geluk heb ik na zaterdag ietsie pietsie meer tijd voor mezelf, want dat schiet er nu volledig bij in.
Over dat lege nestsyndroom, ik krijg natuurlijk regelmatig de vraag of ik Maud niet mis en hoe het met haar gaat. Ja natuurlijk missen we haar, maar ik denk dat zij het zwaarder heeft dan wij.
Wij zijn hier doorgegaan met het leven dat we al hadden. Zelfde vrienden, zelfde woning, zelfde werk. Maud moest wennen aan een nieuwe woonomgeving in een nieuwe stad en met nieuwe vrienden.
Inmiddels heeft ze haar draai aardig kunnen vinden en zich volledig op haar studie gestort.
Volgende week heeft ze haar eerste tentamens. Ik maak me totaal geen zorgen. De opleiding past helemaal bij haar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten