dinsdag 14 november 2017

Fred

Gisteren had ik mensen over de vloer die een pup kwamen uitzoeken. Nou, die waren op het goede adres, ik heb er genoeg.
Eerst waren ze langs Estherelle gegaan die nog twee niet gereserveerde kanjers heeft en daarna dus naar mij. Nou vind ik eerlijk gezegd de pups bij Estherelle mooier dan de emmerpups bij mij. Ja de brindle heeft een bijzondere kleur, maar die is dan ook gereserveerd. De rest is vrij standaard zwart met wat grijs bruin. En toch vonden ze die het leukst. Ze hadden er de hele nacht over nagedacht en kwamen vanmorgen op de lijn om nog eens te komen kijken. En uiteindelijk werd de keuze gemaakt.
Het emmerpupje met de witte veeg over z'n neus heeft een nieuw baasje. Ze zijn er nog niet over uit, maar waarschijnlijk gaat hij Fred heten. Ik vind het wel bij hem passen, het is wel een Fred.


Vrij snel nadat Fred vertrokken was ging de telefoon. Een vrouw van een collega stond in ons wijk bij een aangereden kat. Wat ze nu moest doen. Ehh, oppakken en meenemen naar een dierenarts lijkt me het meest verstandig. Maar wat als je niks bij je hebt? En je ook eigenlijk door moet naar school om je kinderen te halen? Oke oke, ik kom er aan. En zo had ik een kat in een bench in mijn auto.
Het zag er niet goed uit. De kat hijgde enorm, kwijlde en kon niet staan. Snel maar naar de dierenarts en meteen daar in de airco. Maar zoals al gedacht was het niet goed. Hij was verlamd door de aanrijding en had hierdoor al die tijd nog levend in de hete zon gelegen. Hij was zwaar oververhit. Z'n temperatuur was 43,9 graden. Sky high, echt niet goed. Dat was ook te zien aan z'n ogen, die waren al van links naar rechts aan het gaan. Zeer duidelijk neurologisch niet oke. Oververhitting maakt alle organen kapot. Eigenlijk maakte die alleen hierdoor al geen kans, los van z'n dwarslaesie. We hebben besloten om hem te laten gaan. Ondanks dat we niet wisten wie z'n baasje was kon langer laten lijden echt niet. De vraag is ook of je het baasje überhaupt gaat vinden. We hebben nog gekeken of hij een chip had, maar helaas. Ik heb het gedeeld in de buurt app in de hoop dat het baasje daar lid van is, maar helaas nog geen reactie. Hopelijk komt de baas nog wel boven water zodat ik kan vertellen over wat er is gebeurd. Heb nog maar wat extra foto's genomen voor dat eventuele baasje.
Begin van de avond werden Eva en Jimmy opgehaald, dat zijn broer en zus emmerpup. Zij zitten bij een andere foster, maar die waren lekker een paar dagen op vakantie. Daarom logeerden Eva en Jimmy weer even tijdelijk hier. Vanavond zijn ze dus weer opgehaald. Ik kreeg al berichtjes dat ze kapot waren! Helemaal moe van de dagen hier. Kan ook niet anders met zo veel speelmaatjes. Ze zullen nog dagen nodig hebben om bij te komen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten