vrijdag 24 november 2017

Ieder z'n ding

Ik kan me er al weken op verheugen, black friday. En dan niet om in de rij te staan voor een tv of wasmachine, maar om naar de Bruna te rijden en te spitten door de dozen boeken.
Elk jaar weer doen ze boeken weg voor de prijs van 5 gulden, of te wel €2,50.
Als je weet dat een boek hier normaal 49,95 ( €25) is, dan is 5 gulden een koopje. Natuurlijk kan ik ook een ebook kopen, maar heel eerlijk lees ik toch liever een boek. En dus verheug ik me elk jaar weer op deze dag om wat leuks te scoren. Ik vond dit jaar het aanbod wat tegen vallen. En eigenlijk waren de boeken deze keer ook geen 5 gulden. Normaal hing er een briefje met de prijs, maar nu niks. Op het boek zat een stickertje met 15 gulden. Ondanks dat dit nog steeds vele male minder dan de normale prijs is was ik toch teleurgesteld. Toch maar even navraag gedaan bij de dame achter de kraam.
Nee de boeken waren dit jaar variërend van prijs. Het lag eraan hoe oud het boek was. Ik had eigenlijk maar één boek gevonden die ik wilde kopen. Uiteindelijk kreeg ik het toch voor 5 gulden mee, ondanks het stickertje van 15 gulden.
Zo blij als een kind ben ik weer vertrokken. Toch weer gelukt en een leuk boek gescoord.
Daarna door naar Albert Heijn. Daar werd ik ook heel gelukkig. Eindelijk zijn de containers gearriveerd!
Ik was blij verrast en heb meteen meer ingeslagen dan waar ik eigenlijk voor kwam.
Van het weekend hebben we weer afbak broodjes. Heerlijk!


Het was wel heel druk overal. Op de wegen en in de winkels. Black friday is echt een fenomeen hier.
Ik heb filmpjes gezien van winkels die speciaal voor vandaag om 6.00 uur s morgens open gingen en waar de mensen al voor de deur stonden. Echte Amerikaanse taferelen dus.
Ik weet niet of dit heel Amerikaans is, maar dit hebben we hier ook.


Dit is geen Mac drive maar een pin drive. Je kunt terwijl je in je auto zit geld uit de muur halen.
En druk dat het er was vandaag. Er stond een lange rij auto's. Ik vind dit echt het toppunt van luiheid, sorry voor de mensen die dat niet vinden. Maar kom op zeg, als je niet eens meer in de rij hoeft te staan maar al zittend in je airco wacht op tot je aan de beurt bent vind ik echt bizar. Maar het past wel bij hier. Hier staat men ook in de rij om vooraan bij de supermarkt te kunnen parkeren en wachten ze in een rij in de auto tot ze voor school hun kind kunnen ophalen of weg brengen. Terwijl ik dan bij de super m'n auto elders heb geparkeerd en inmiddels al de super in loop, staan deze mensen nog te wachten. Het is maar wat je belangrijk vindt. Ik word blij en gelukkig van een boek voor 5 gulden en afbakbroodjes in het weekend, zij van een plekje vooraan bij de deur van de supermarkt. Ieder z'n ding.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten