zaterdag 25 november 2017

Boos!

Soms voel je de moed in je schoenen zakken en dan nog niet eens doordat er hier weer wat gevonden is, maar door berichtgevingen in Nederland. S morgens wakker worden en dit stuk op teletekst lezen dat ging nog wel.


Dit was nog een vrij objectief stuk waarin alleen het commentaar van de dierenbescherming wat negatief is.
Dit stuk werd door de NOS ook op Facebook gedeeld. Ach ach die reacties eronder!
Het is om te janken. Mensen denken overal verstand van te hebben en roepen van alles, maar hebben echt geen benul van hoe het er hier aan toe gaat. We moeten het hier maar oplossen, we moeten stoppen met fokken want dan is er ook geen overschot meer, alle honden hebben gedragsproblemen en er komen alleen maar ziektes binnen die de Nederlandse honden ook kunnen krijgen.
Er zit een groot verschil tussen honden die netjes op de legale manier binnen komen, alle entingen hebben gehad, een chip hebben en papieren van een veterinaire dienst. Er komen ook zeker honden binnen door broodfokkers met ziektes, onjuiste papieren en veel te jong, maar dat is niet via zwerfdier organisaties en daar gaat dit stuk specifiek over. Blijkbaar weet half Nederland dus niet dat dit twee verschillende dingen zijn. En als klap op de vuurpijl komt dan de dierenbescherming ook nog met een fijne tweet.


Ooit was ik donateur van de dierenbescherming. Je kunt zeker wel begrijpen dat daar geen cent meer naar toe gaat! Wat een kortzichtige bende! We hebben als Rescue Paws wel eens gepoogd een gesprek met ze aan te gaan, maar het is net de pvv 'eigen honden eerst'. Nou snap ik dat wel als de asiels zouden uitpuilen met honderden leuke gezinshonden, maar die zitten er amper. Niet iedereen is nou eenmaal op zoek naar een Stafford. Maar door zo'n tweet zetten ze alle buitenlandse honden in een kwaad daglicht en dat is kwalijk! Het is hetzelfde als alle Marokkaanse mensen veroordelen omdat een kleine groep zich misdraagt. 
En natuurlijk doen we ons stinkende best de mentaliteit om te turnen en het probleem hier op te lossen. Maar ze begrijpen toch hopelijk wel dat dit niet in een maandje gefixt is. Hopeloze bende daar! Ik nodig ze van harte uit een maand met me mee op pad te gaan! Achter een bureau een tweetje posten kan iedereen, maar het leed dagelijks meemaken is andere koek!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten