maandag 13 november 2017

Hondenvrienden

Voor Youri is vandaag zijn toetsweek begonnen. Dit jaar met meer vakken dan het jaar ervoor.
Dat is het enige verschil van hier met de scholen in Nederland. Hier kies je als je VMBO TL doet pas je vakken na het derde jaar en in Nederland is dat na het tweede jaar. Afgelopen jaren werden veel vakken nog als combi gegeven. Denk aan mens en maatschappij en mens en natuur. En nu ineens zijn dat aardrijkskunde, geschiedenis, nask (natuur/scheikunde) en biologie. Dat is dus vier losse vakken in plaats van twee combi vakken.
Dan is er ook nog economie bijgekomen, dus dat zijn in plaats van minder meer vakken geworden.
Meer leren dus, wat niet altijd even leuk gevonden wordt. Maar ach, hij zal het er mee moeten doen. 
Het enige leuke aan de toetsweek vindt Youri dat hij lekker maar kort naar school hoeft. Als hij twee toetsen heeft start hij om 7.15 en is om 9.15 weer klaar. Zit er toch nog iets positiefs aan deze week.
Voor mij begon deze week prima. Ik kreeg weer hele lieve mensen op visite die ons een zak voer kwamen doneren en lekkere koekjes bij zich hadden. Nou dat ging er bij iedereen wel in. Deze mensen hadden binnen korte tijd een hoop hondenvrienden. 


De drie ratjes zijn alle drie nu zo ver ontdooit dat ze gewoon binnen komen en zich helemaal relaxt voelen.
Ze zijn ontzettend mensgericht. Liggen voor je voeten, lopen mee naar alles waar ik naar toe loop en zijn dan ook nog eens super enthousiast. Wat een droppies zeg! 


Kijk ze genieten! Wie gooit zoiets nou toch weg? Dan mis je echt een groot stel van je hersencellen.
Het is om te huilen de afgelopen weken. Vandaag vond Ariadne weer 9 pups! Negen, het is gewoon niet meer te doen. Zelfs als stichtingen onder elkaar helpen gaat niet meer. We zitten allemaal knetter vol. We maken er met de vele honden die we hebben het beste van. Maar meer kan echt niet. We hebben echt hulp nodig van een overheid, zo kan het niet langer! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten