zondag 15 oktober 2017

In de mondi, uit de mondi

Ondanks dat mijn dagen altijd al uit "hond" bestonden geldt dat nu des te meer.
Alles en iedereen vraagt zijn aandacht en krijgt dat natuurlijk ook. En dan hebben we alle praktische taken nog als het schoonmaken van de kennel, de bakken en de tuin. Elke dag doe ik een poepronde.
Tussen alle honden door loopt dan ook nog onze rode duivel. Die doet gewoon zijn eigen ding.


Tegenwoordig gaat hij op jacht. Net als Tommy begon hij met kakkerlakken, maar die vindt hij nu maar saai worden. De vogeltjes zijn denk ik op, waardoor hij eindelijk is overgegaan op de muizen! 
Yes, dat was precies de bedoeling! Hij vangt volgevreten muizen. Kan ook niet anders dat die volgevreten zijn, die hebben zich maanden tegoed gedaan in mijn voorraadkast. Maar vanaf nu is het afgelopen! Duivel gaat ze allemaal vangen! En wij gooien ze daarna heel ver weg de mondi in!


Deze had geluk! Vanavond vonden we er ook één die de mondi niet meer in hoefde.
De éen de mondi in, de ander de mondi uit. Vanmiddag is het me gelukt om ook het laatste hondje bij bullenbaai weg te halen. Ze liet zich de afgelopen dagen langzaam al meer benaderen en sinds eergisteren ook echt aaien. Oppakken liet ze niet toe, tot vandaag. Ik kwam vandaag om te voeren en toen liet ze zich voor mijn voeten vallen en lag op haar zij. Ze gaf zich helemaal aan mij over, best ontroerend hoe ze voelen dat je te vertrouwen bent. Ik kon haar met gemak oppakken en in de auto zetten.


Spannend vond ze het wel, maar ja dat kan ik niet veranderen. 
En nu is ze weer herrenigd met de andere twee die haar met veel enthousiasme begroetten.
Ik ben blij dat ze veilig zijn. Geen ritjes meer naar bullenbaai. Het geld voor de benzine kunnen we nu omzetten in geld voor hondenvoer. Die brokken vliegen er doorheen nu.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten