donderdag 26 oktober 2017

Aan de bak

Het fosteren van pups houdt je bezig en houdt je thuis.
Door het zwembad laat ik kleine pups niet los in de tuin lopen als ik weg ben. 
Ze gaan dan in de kennel, wat ze uiteraard niet leuk vinden. Er volgt dan altijd een hoop protest.
Nu probeer ik de activiteiten zo te plannen dat Erik of Youri thuis zijn als ik ga.
Thuis blijven heeft zo zijn voordelen. Ik had al heel lang zin in een appeltaart. Toen Maud hier nog woonde maakte zij nog wel eens wat tussendoor. Nu maakt niemand meer een cake of appeltaart en zal ik zelf aan de bak moeten. Letterlijk en figuurlijk. De zin in appeltaart is al iets van weken. Alleen was er wekenlang geen appeltaartmix te koop. Eigenlijk zou ik de taart voor Erik zijn verjaardag maken, maar er is dus al tijden geen mix te krijgen. Ik bleef in de schappen kijken of er toch misschien tussendoor een nieuwe lading was gebracht. Tuurlijk was er ook zelfrijzend bakmeel te koop waar je ook een bodem mee kon maken, maar eerlijk gezegd vind ik dat minder lekker en wacht ik liever op zo'n pakje. 
En deze week was het zo ver. Er stonden weer pakken mix. Wat een feest. Ik ben aan de slag gegaan en het resultaat was heerlijk!


Gewoon een lekkere eigengemaakte en eigen gecreëerde taart, niks mis mee.
En wat dan zo leuk is, is dat het thuis zijn van mij ook echt door de honden wordt gewaardeerd.
De grote lagen in de keuken terwijl ik bezig was. Misschien hopende op iets dat zou vallen of gewoon om in mijn nabijheid te zijn. Wie zal het zeggen.
Onze Alle Dagen Heel Druk hond Senna houden we bezig met wat extra denkwerk. In deze gekleurde delen zitten koekjes verstopt. Daar is ze wel even zoet mee.


En de pups waren heel druk met een groot dood blad uit de struik. Wat een lol kan je daarvan hebben.
Maar ach, hebben zij lol, dan heb ik het ook.
Terwijl ik geniet van mijn appeltaart kijk ik naar de spelende pups. Pure entertainment, daar heb je geen tv voor nodig. 


Al met al heeft iedereen een nuttig besteedde dag gehad. En Erik als verlaat verjaardags gebak een appeltaart.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten