dinsdag 17 oktober 2017

Extra hulp

Vanmorgen moest ik voor de eerste keer de hele kudde alleen voeren. De afgelopen dagen was Erik vrij geweest en heeft mooi kunnen helpen.
Dat was vooral nodig bij de grote honden. Senna is namelijk geen makkelijke hond. Ik denk dat zij als jonge pup aan een ketting is gezet en daar tot ze gedumpt is nooit vanaf is geweest.
Ze heeft nooit iets geleerd. Niet van mensen, maar ook niet van dieren. Ze kent de hondentaal niet en begrijpt dan ook niet wanneer ze door éen van de andere terecht gewezen wordt. Ze gedraagt zich als een pup maar dan in een groot lomp lijf. Tja, pups rennen ook van bak naar bak en dat doet Senna dus ook. De grote honden laten de pups wel weten dat ze dit niet mogen. Doen ze bij Senna ook, maar die begrijpt dit niet en gewoon door. Het gevolg is dus veel onrust en onenigheid. De rest van de dag gaat het prima. Ook dan heeft Senna wel correctie nodig, maar het eten is echt een dingetje. 
En dat moest ik vandaag dus alleen oplossen. Mijn oplossing is dat ik Senna niet met de groep laat mee eten. Opgelost. 
Ik kreeg vanmorgen visite. Zo leuk! Ik ken Ayelle van het helpen met een hond in de straat toen ze nog op Curacao woonde. Nu woont ze in Nederland, maar was hier op vakantie. Ze volgt dagelijks mijn blog en weet hoeveel werk ik heb. Ze kwam 10 zakken voer brengen en helpen. Geweldig!
Ze heeft de hele voorraad bakken afgewassen. Dat is een beste stapel.


Natuurlijk moesten er ook pups geknuffeld worden.


Dank je wel voor je hulp!
En de hulp ging nog even door vandaag. Vanmiddag werd namelijk Yaïsa de witte pup opgehaald. 
Ze had een middagje training met lopen aan de riem. Ik heb zelf een stukje met Fay gelopen.
Het begin van hun grote avontuur naar Nederland. We gaan de aankomende weken ons weer richten op hun verdere socialisatie.
Dat je er moe van wordt was duidelijk. Toen ik ze kwijt was vond ik ze zo in de slaapkamer. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten