maandag 23 oktober 2017

Bijzonder medicijn

Vanmorgen was het vroeg opstaan voor mij. De drie lady's van bullenbaai werden vandaag gesteriliseerd. Alle drie tegelijk, dan zijn we er maar vanaf. Om 08.00 uur stonden we voor de deur.
Reuze spannend vonden ze het. Bij de eerste ben ik bij gebleven tot ze haar eerste prikje kreeg. De andere twee zaten zolang in een kennel achter. 


Terug thuis is het dan wachten tot het weer tijd is om ze op te halen.
Thuis zat ook een andere ziek zwak misselijke mij op te wachten. Erik had iets gegeten wat niet goed was geweest en had daar goed last van.
Gilbert was vandaag druk in de tuin en wist hoe hij Erik weer op de been kon helpen.
Hij had een stuk van een aloëvera plant gesneden en daar het binnenste deel uit gehaald. Hier moest dan honing en citroensap overheen. En dan opeten. 


Het is een hele rare substantie. Heel slijmerig, net snot. Erik heeft het braaf opgegeten. Ik heb het bij mijn iets minder medicinale beschuitje gehouden.


Toch is het wel heel mooi hoe anders er hier nog met dingen omgegaan wordt. Wat dat betreft is het dichter bij de natuur. Wij rennen voor van alles naar de drogist en halen een tubetje of tablet. Hier worden vele planten en bladeren gebruikt om het genezingsproces te bevorderen. 
Gilbert werd tijdens het snoeien van een struik door een maribomba geprikt. Wij zouden naar de kast rennen en prikweg of Azaron erop smeren. Gilbert had drie bladeren van verschillende bomen gepakt, over de plek gewreven en weg was de pijn.
Wisten we maar welke bladeren dat waren! Heb er niet bij stil gestaan om het te vragen en dat was stom. Dezelfde avond hadden we ze nog nodig gehad. Het blauw grijze pupje werd onder dezelfde struik ook door een maribomba geprikt. Gillen en piepen, zo sneu. Maar het werd nog sneuer. 
Hij kreeg er een allergische reactie op. Vanavond zag hij er niet uit!


Arm ding, als we hadden geweten welke bladeren nodig waren geweest hadden we hem eerder kunnen helpen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten