woensdag 1 maart 2017

Maart roert zijn staart

Maart roert zijn staart zei mijn oma altijd als de maand maart begon.
Vanmorgen roerde er ook een staart. Een staart van een pup dat weer aan de wandel is.
De medicatie die we gisteren hebben gekregen slaat gelukkig goed aan. Ik was zeer blij vanmorgen te zien dat Goofy zelf opstond en liep. De afgelopen dagen moesten we hem telkens naar het gras brengen om te plassen. Het lukte hem niet om zelf op te staan op de gladde tegelvloer.
Nu dus wel en ik geloof dat hij er zelf ook heel blij mee was. Z'n staartje zwiepte lekker op en neer.


Vanmorgen heb ik de hond van de buren van Jimmy opgehaald. 
Een paar weken geleden toen Jimmy geadopteerd werd kwam ik in gesprek met de buurman van Jimmy. Zijn hond at slecht en werd mager. Hij vroeg om tips. Ik ben hem medicatie tegen karpattenziekte gaan brengen en kon met hem afspreken dat hij z'n hond liet steriliseren. Daar stond hij gelukkig voor open en dus kwam ik haar vandaag halen.
Eigenlijk zouden er ook drie katten uit de straat geholpen worden, maar door miscommunicatie met st dierenhulp ging dat nu niet door. Die afspraak staat nu voor later deze maand gepland.
Vanmorgen dus Lady opgehaald.


Wat een lieverd zeg. Ik vermoed zomaar dat dit haar eerste ritje in een auto was, maar ze vond het prima. 
Om 12.00 uur kon ik haar weer ophalen. Ze was nog een beetje brak, maar alles was goed gegaan. 
Voor haar nooit meer pups.


Kom ik de hond terug brengen, zie ik tot mijn stomme verbazing ineens een pup in de tuin van deze man. Die had hij van de overburen gekregen die hem weer van een Chinees overgenomen hadden.
Het arme beest zat onder de karpatten. De overburen hadden gezegd dat je bij pest control wel wat voor je tuin kon halen en dan ook een beetje op de hond kon wrijven. Hij vroeg mij of dit wel goed was.
Nee natuurlijk niet! Gif dat je voor de tuin gebruikt mag je niet zo op dieren gebruiken. Ik was blij dat hij het vroeg. Ik vertelde hem over nexgard wat wij gebruiken. Hij wilde ook wel zo'n tablet en was zeker bereid daarvoor wat te betalen. Ik moest s middags toch naar tennis omdat Youri les had. Dat kon ik meteen combineren met een bezoek aan de dierenarts om nexgard te halen.
Morgenochtend ga ik meteen langs om de tablet te brengen. Daar zal het pupje wel blij van worden. Heel z'n oren zitten vol. Straks roert zijn staartje ook weer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten