dinsdag 28 maart 2017

Vooruitgang

Sinds dat Desi gesteriliseerd is zie ik grote vooruitgang bij haar.
Ze is meer toegankelijk en benaderbaar. Ze is hier inmiddels al sinds begin november en was toen van de twee zusjes de meest schuwe. Dunya was sneller overtuigd dat mensen wel te doen waren. 
Desi had daar meer moeite mee. Dat geeft niet, dan geven we extra tijd. Zo zijn we ook met floppy begonnen en dat is uiteindelijk ook allemaal goed gekomen.
Desi bekijkt alles altijd van een afstandje. Liefst zo met dat koppie schuin op een dikke meter afstand. Als ik dan naar haar toe wilde komen had ze voldoende ruimte om er nog vandoor te gaan. Zo waren we gestart. Het was erg moeilijk om haar dingen te laten doen die ik wilde. Zo wilde ik haar binnen hebben slapen omdat ze 's nachts zo blafde. Och och wat heeft me dat toen een tijd gekost, maar ineens begreep ze het. Het ging dan wel op haar manier. Ze ging alleen naar binnen en op de bank als ik in de keuken was. Nu slaapt ze dus al een behoorlijke tijd binnen, maar vond ze zelf dat ze toe was aan de volgende stap. Namelijk in de slaapkamer. Daar ligt Luna ook. En ik natuurlijk.
Ze gaf dat aan door midden in de nacht tegen de deur te krabben. Ik wakker, deur open, Desi naar binnen, deur dicht en ik een uur wakker. Dus weer kijken en bedenken hoe ik haar meteen aan het begin van de avond in de slaapkamer kon krijgen. Ook dat is gelukt. Ze wil heel graag naar binnen dus heeft ze het er voor over om als ik in de badkamer ben langs mij heen naar de mand te lopen.
Voor haar best een grote stap. Ze wil graag dichterbij ons zijn en kennelijk ook 's nachts. Ze heeft er vijf maanden over gedaan om zo ver te komen. 
Maar dat niet alleen. Ze komt regelmatig een aai over haar bol halen en geniet daar zichtbaar van.
Ze is erg blij als ik thuis kom en wil ook graag mee wandelen als ik met Tico en Luna weg ga.
Ze vindt alleen de riem doodeng, dus dat gaat nog niet.
Ze heeft ook een gekke tik. Als ik met de was bezig ben komt ze er even met haar kop overheen en doorheen.


Ik zie haar nu echt met de dag mentaal groeien. Ze was de meest fanatieke waakster tijdens de bouw van de Berlijnse muur en vandaag lag ze op haar rug op de bank. Ik zie eindelijk een hond die wat meer ontspannen is en geniet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten