zondag 19 maart 2017

Dubbel pech

Het zit niet zo mee dit weekend. Gisteren kreeg ik natuurlijk al een aardige handtekening van Tommy uitgereikt. Vandaag was het niet Tommy maar een maribomba. Dat zijn een soort grote wespen die vervelend prikken. Een tijdje geleden schreef ik over de kerstkrans die gekraakt was door een curacaose vogeltje. Ik ben de rotste niet en liet het vogeltje haar gang gaan die vervolgens een heel nest bouwde. Alleen toen het nest klaar was, was het vogeltje gevlogen. Tommy is niet schuldig, die is nog niet buiten geweest. Maar nu de krans toch niet meer gebruikt werd kon hij alsnog opgeborgen worden.
Bij het pakken van de krans greep ik vol in een maribomba nest en werd direct gestoken. Sorry, had dan ook niet gezien dat zij ook al gebruik maakte van de krans. Alleen bij maribomba's ben ik minder coulant en zeker niet als ze mij meteen steken. Voor straf heb ik het nest vernield en de krans alsnog weg gehaald. Was er meer dan klaar mee!
Vanmiddag hadden we weer een rondje boca Sami op het programma staan. Erik was de afgelopen twee weken afwezig geweest en wilde eigenlijk ook wel eens zien hoe leuk de honden het water vonden.
Ik twijfelde nog of ik wel mee moest gaan. Kan niet goed gaan natuurlijk. Er gaat dit weekend al zoveel mis, geheid dat ik van een richel glij of zo. Om het dan nog een beetje spannend te maken hadden we afgesproken dat ik dat dan zou doen op een plek waar ik alleen per helikopter opgehaald kon worden. 
Maud zou dan met mij meegaan en Erik zou de auto en de honden naar huis brengen. Een heel plan, maar gelukkig niet nodig. Ik ben de tocht heelhuids doorgekomen.
We hebben weer genoten van de wandeling.


Kijk, hier ben ik natuurlijk wel veilig op afstand gebleven. 
Kniediep water durfde ik wel aan. Net als Luna die de vorige keer nog met veel woorden het water door geholpen moest worden en nu uit zich zelf ging.


Maud is daarna nog de zee in gegaan met Tico. 


Zolang Tico kan staan vindt hij het prima en rent hij enthousiast mee. Echt zwemmen is nog spannend.
Wie weet lukt dat een volgende keer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten