dinsdag 28 maart 2017

Vele berichtjes

Ai Ai Ai, het leed gaat maar door hier.
Ik krijg elke dag zoveel berichten binnen met ellende. Even een opsomming van de dag.
Appje met de vraag wat te doen met twee zwaar verwaarloosde honden die bij een garage aan de ketting zitten.
Appje met daarin foto's van een hond met een gruwelijke wond op zijn rug. Hoogstwaarschijnlijk aangedaan door mensen, maar in elk geval tot vandaag aan zijn lot overgelaten door mensen.
Inmiddels is hij ondergebracht bij een stichting en is zijn wond verzorgd.
Messenger bericht dat er weer een hond gedumpt is bij bullenbaai. Deze heeft een wond aan zijn staart waar hij gek van wordt. Hij gromt naar z'n eigen staart en wil hem pakken, maar kan er niet bij.
Even leek het erop dat we een plek hadden waardoor hij van straat kon, maar die persoon trok zich terug. Tot op heden hebben we deze hond nog niet kunnen helpen.
Mailtje, iemand heeft een zwangere hond opgevangen die inmiddels bevallen is van zes pups. Of we de pups over kunnen nemen. 
En zo gaat dat elke dag weer. Het is frustrerend als je niet kunt helpen. Helemaal nu is er niks aan ruimte. Fosters gaan op vakantie waardoor we zelfs moeten schuiven met de fosterhonden.
Ondertussen snakken we naar meer mogelijkheden om mensen te straffen voor het leed dat ze dieren aandoen. Van de politiek hoeven we niks te verwachten. 
Misschien als er eindelijk een nieuwe regering zit dat we dan met elkaar via het platform maar weer eens een balletje opgooien. Maar voor nu moet er eerst weer gestemd worden. Tenminste dat is de bedoeling en dat wil een groot deel van het volk ook. Alleen denkt een bepaalde regeringspartij daar anders over. Ik wacht het af wat er gaat gebeuren.
Terwijl ik dit blog schrijf bedacht ik mij ineens dat ik de stand van de electra nog moest opschrijven. 
Dat vind ik hier echt zo'n typisch curacaose dingetje. Elke maand weer moet je je meterstanden opgeven. Mijn watermeter hangt buiten de tuin, de electra binnen de tuin. Begin van het jaar krijg je een lijstje waarop staat wanneer je de stand moet doorgeven.
Er komt elke maand iemand langs die het zou moeten noteren. Alleen deze persoon belt niet aan. 
Hij rijdt langs en noteert de waterstand. Ik leg nu s avonds een briefje tussen het klepje van de waterstand met hierop de electrastand. Doe je dat niet, dan gokken ze je stand. 
Ik heb wel een goede tip voor die man van Aqualectra die mijn meterstand gokt. Ga maar nooit naar het casino, wordt helemaal niks. Als ik het briefje vergeet en hij dus gokt betaal ik bijna het dubbele.
Het enige voordeel is dat als ik de maand erna wel een briefje heb neergelegd ik dan weer bijna niks hoef te betalen. Maar dat ze het dan maar gewoon gokken! Ik blijf het bijzonder vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten