zaterdag 11 maart 2017

Domme actie

Ik weet dat ik een soort van aantrekkingskracht op dieren heb, maar soms gaat dat wat ver.
Blijkbaar willen vogels nu ook al graag in mijn nabijheid zijn. Eerst al twee nestjes vlak bij het huis en vandaag dacht er één door een dichte schuifpui naar binnen te kunnen.
Die schuifpui was juist dicht omdat we de kat hadden rondlopen. Domme actie van meneer duif om dan net naar binnen te willen. Ging natuurlijk ook niet waardoor hij wat versuft op de grond zat.
Is net zo goed een domme actie, want wat de kat niet doet maken de honden wel af.
Gelukkig hoorde en zag ik het gebeuren en was vrij snel buiten. Ik kon door een felle schreeuw voorkomen dat de duif bij z'n kop gegrepen werd. Snel één van de overtrekken die op de bank liggen gepakt en de vogel opgepakt. Maud haalde snel de kattenbench die nog in de gang stond.
Daar hebben we hem zolang in gedaan tot hij weer voldoende bijgekomen was om zijn weg te vervolgen. 

Na een kwartiertje was hij de bench zat en hebben we hem weer vrij gelaten.
Nu niet meer doen hoor meneer duif, tegen het raam aanvliegen op dit adres is echt de domste actie ooit!
Ondertussen hebben we wel een ander dier erbij, geen vogel dus maar een hond. Niet heel verrassend denk ik. Dit keer vangen we een jonge hond van zes maanden op. Ze heeft haar hele leven aan een ketting gezeten. De eigenaar was klaar met de hond, ze waakte niet, ze blafte niet en had het gras kapot gemaakt. Ze kon nu worden opgehaald en anders namen ze hun eigen maatregels. Feed friends had via via deze melding gekregen en heeft haar daar weggehaald.
Tja, dit waren helaas mensen die dit soort dreigementen ook echt zouden uitvoeren.
Je kunt dan maar beter de hond ophalen dan dat je haar ergens gedumpt of dood terug vindt.
Het hondje heette bij de eigenaar Bella en Bella is maar wat blij dat ze eindelijk los mag.
Ze rent als een dolle door de tuin en heeft in Goofy al een leuk kameraadje gevonden.


Oke, ze is wat ongemanierd. Dat je niet over iemand heen kan rennen die op de bank zit was nog niet ingeprogrammeerd. Zo ook niet dat je niet constant tegen mensen aan mag springen. Maar dat gaan we haar wel bijbrengen. Ze is lief en speels en maar wat blij dat ze hier mag logeren.
En dat ze niet blaft en waakt vind ik nou eens helemaal niet erg. Beter zelfs. Van de oude eigenaar was dit de domste actie ooit!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten