woensdag 31 augustus 2016

Doen wat we kunnen

De dag begon heerlijk bewolkt. Dat scheelt zo veel in de warmte en daarmee ook in wat je allemaal op een ochtend doet. 
Meteen maar flink aan de poets gegaan. Was ook wel weer nodig, ik had de afgelopen dagen wat achterstallig onderhoud opgelopen. Nou ja, mijn huis dan. Niet alleen maar door drukte, maar ook doordat je door de warmte er echt geen energie voor hebt. 
Dat kan je natuurlijk niet blijven roepen, dus vandaag maar weer aan de slag.
Vanmiddag ben ik weer bij de oude meneer met zijn drie volwassen honden en vijf pups gegaan.
Het is echt schrijnend. De pups zijn iel en mager. Er was er ook weer eentje overleden.
Ik kan ze er ook niet weg halen. Ze hebben de mama nog zo nodig en die krijg ik van die meneer echt niet mee. Ook niet tijdelijk. Ik hoop dat de kleintjes het nog even volhouden tot ze oud genoeg zijn om er weg te kunnen. En voor nu doen we wat we kunnen.
Ik heb Brinta gehaald en melkpoeder. Ook maar een grote zak puppenbrokken gekocht en gezegd dat de moederhond hier ook van mag eten. Is juist alleen maar goed voor haar. Een beetje extra energie kan ze wel gebruiken.
Ik heb meteen maar voorgedaan hoe je een lekker papje maakt voor de pups.



Het ging er goed in. Nu maar hopen dat ze meer voedingsstoffen binnen gaan krijgen en wat gaan aankomen. Het is nu echt nog zo fragiel. Op de foto lijkt het mee te vallen, maar de dikke buik is niet van het eten. De volgende keer neem ik een wormenkuur mee.
Ons overgebleven ukkie doet het wonderwel goed. Ik was heel benieuwd hoe ze zou zijn nadat haar broertje vertrokken was. Ze hingen erg aan elkaar. Maar zij heeft Bailey nog en de andere grote honden.
Maud kon haar vandaag eindelijk aaien. Zou het gaan gebeuren? Zou ze gaan inzien dat het toch best fijn is?
Go girl!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten