zaterdag 20 augustus 2016

Een adoptie en een workout

De ukkies zijn blijkbaar tevreden met de plek die ze door hun wolvengehuil afgedwongen hebben. 
Ik heb tot vanmorgen 7.30 geen kind aan ze gehad, daarna kwamen ze weer in beweging.
Ik moet zeggen dat ze zich echt keurig gedragen. Ze liggen samen tegen elkaar aan op een kleedje en houden het 's nachts volledig droog. Ach, één voordeel heeft het in elk geval wel. Ik hoef nu niet dagelijks de kooi schoon te maken.
Het is natuurlijk aandoenlijk om te zien hoe graag ze bij me willen zijn en daar dan ook alles voor doen.
Maar aan de andere kant is het triest. Triest dat ze zo weinig vertrouwen hebben dat ik nu als belangrijkste persoon in hun leven niet uit het oog verloren mag worden. Overal waar ik ben word ik gevolgd. Zelfs als ik in de badkamer ben en de deur is dicht staan ze tegen de deur te krabben en te huilen.
Het heeft nog wel even tijd nodig voordat ze voldoende gesocialiseerd zijn en geadopteerd kunnen worden.
Komt wel goed weten we uit ervaring. We zien het bij floppy en ook Terry is inmiddels een tevreden hond. 
Terry had vandaag een date. Er was een jong stel dat hier nog maar kort woont en een hond uit het asiel had geadopteerd. Nu zagen ze dat een speelmaatje toch wel erg leuk zou zijn en dachten ze dat Terry een geschikte kandidaat was. Om te kijken of het tussen Terry en de asielhond zou klikken had ik vandaag met ze afgesproken. Terry en Buster waren een prima stel. Buster vond het wat maar wat leuk dat er een hondenmaatje op visite was. Terry was nog wat timide, maar ging al wel voorzichtig op onderzoek uit. Dit gaat wel goedkomen, Terry mocht blijven. Wauw, heerlijk. Weer een hondje geadopteerd.



Ons dripsysteem is opnieuw kapot. Of in ieder geval, hij doet het niet. En of dat aan de pomp ligt, aan de electra of aan de sprinklers was niet helder. Maar vandaag zou er iemand voor komen om er naar te kijken. Hij heeft de electra doorgemeten en kwam tot de conclusie dat dit het niet was. Zijn conclusie was dat de waterstand in de put te laag stond, dat kon niet anders. Hoe hij tot deze wijsheid kwam was me wat onduidelijk. Hij heeft niets van de pomp of slangen aangeraakt. Nu klopt het wel dat het al tijden heel erg droog is, maar onze put is 65 meter diep. Dat is echt een heel eind, zeker meer dan de gemiddelde put. Zonder verdere handelingen te verrichten is hij weer vertrokken.
'S middags belde ik Didier. Dat is degene die ons zwembad onderhoudt, maar ook vriend van de eigenaar is en alle klusjes aan het huis oppakt. Didier was boos. En terecht, want deze deepwell meneer was eerst al een paar keer zijn afspraak niet nagekomen en nu had hij eigenlijk niks opgelost.
Om te zien of de storing aan de pomp of pijp lag moest eigenlijk alles omhoog getrokken worden.
Dit hebben we al eens eerder gedaan, maar toen deed Didier dat samen met Erik. Tja, die is er nog steeds niet. Ik kon hem ook niet alleen alles naar boven laten trekken. Dus hop, aan de workout.
Ik kan je zeggen, daar krijg je beste bovenarmspieren van. Ook Maud heeft nog even meegetrokken en zo kwam er heel veel slang en een pomp naar boven. Die slang was na een meter of 25 nat wat dus betekende dat het grondwater op 25 meter diepte startte. Zie je wel. Dat was het dus niet. Wat het wel is wordt hopelijk maandagochtend duidelijk als deepwell meneer nummer twee komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten