zondag 28 augustus 2016

Goed doel

Het was weer een hele warme dag vandaag. Het is duidelijk dat het warme seizoen weer op het punt staat te beginnen, of eigenlijk al is begonnen.
Gevoelstemperaturen van 39 graden zijn nu dagelijkse kost.


De hondjes hebben er ook last van. Overdag zijn ze stukken minder actief. Het liefst liggen ze dan in de tuin onder de bomen of in huis in de wind op de nog enigszins verkoelende tegels.
Zelf doen we het ook maar rustig aan. Alhoewel we ook niet de taken maar vooruit kunnen blijven schuiven. Vandaag is het warm, maar morgen ook en de dag erna zeker ook weer.
Wij hebben ons vanmiddag afgekoeld in het zwembad. Elke keer weer proberen we of er misschien één hond mee zou willen zwemmen, maar niks hoor. Ze blijven veilig op afstand staan kijken en vertikken het om dichterbij te komen. Je zou toch denken dat het juist heerlijk voor ze zou zijn om even een duik te nemen. Maar we kunnen er niet één blij mee maken, alleen ons zelf. Ook prima.
Voor vanavond hadden we een barbecue op het programma staan.
Er werd door een restaurant bij Zuikertuinmall een avond georganiseerd waarbij je een barbecue pakket kon afnemen of een vegetarische lasagne kon eten.
Dit evenement was speciaal georganiseerd voor het aankomende sterilisatieproject.
Van de opbrengst van vandaag is het de bedoeling dat er straks vele teefjes en poezen eindelijk verlost zullen zijn van het constante zwanger zijn en pups en kittens (op)voeden. 
Over een paar weken is het zo ver en gaan we weer aan de slag. Er komt een dierenarts uit Nederland die zijn vrije dagen zal gaan opofferen om hier te komen opereren. Hoe fantastisch is dit!
Elke dag zijn er natuurlijk mensen nodig die helpen met het klaar maken voor de operaties.
Omdat het deze keer ook op doordeweekse dagen zal zijn is het even passen en meten in de agenda.
Alle activiteiten van de kinderen gaan natuurlijk wel gewoon door, maar ik zal vast momenten hebben dat ik erbij kan zijn.
Het bijzondere van deze keer zal zijn dat er echt met een mobiele unit de wijken in gegaan zal worden.
Buurtbewoners worden van te voren geïnformeerd en kunnen hun hond of kat naar de unit brengen.
Zo is ook het probleem dat mensen geen vervoer hebben of hun (vieze) hond niet in de auto willen hebben opgelost. Ook de zwerfhonden uit die wijken zullen geholpen worden.
Al met al dus weer een hoop werk voor iedereen die er mee gemoeid is. Maar alles voor het goede doel, minder dierenleed op het eiland.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten