zondag 8 juli 2018

Volgsysteem

Het is nu 1,5 week geleden dat de container werd ingepakt en de vermoeidheid begint toe te slaan.
Al het geregel maar ook alle afspraken met iedereen die graag nog wat wil beginnen hun tol te eisen. Het is absoluut goed bedoeld en we vinden het zeker ook mooi dat er nog zoveel mensen aan ons denken, maar het is echt vermoeiend.
Ook vandaag hadden we een etentje staan. Gelukkig wel pas begin van de avond waardoor we overdag even tijd voor ons zelf hadden.
Maud en ik zijn naar het strand gegaan. Stiekem hoopte we Freek Vonk tegen te komen. We weten dat hij hier ook aanwezig is. Freek Vonk in het wild, wij willen hem wel even temmen. Kunnen we ook even onze ervaringen over zwemmen met haaien uitwisselen. Die van ons waren minder heftig dan van hem. Helaas was hij goed gecamoufleerd, we hebben hem niet gezien.
We hebben vandaag ook even gekeken hoe ver de container inmiddels is. De container is verzegeld met een slot met een nummer. Dat nummer kan je tracken en volgen. Zo weet je precies waar hij zich bevindt en wat de prognose is. Buitenlandse zaken kiest niet voor de snelste manier van verschepen, maar voor de goedkoopste. Dit maakt dat het ongeveer vijf a zes weken in totaal duurt voor we onze spullen hebben. Als ze voor de snelste manier gekozen hadden waren de spullen er met twee a drie weken.
We zagen dat de container zich op Jamaica bevindt. Vanaf daar gaat hij door naar Rotterdam. Hij zou daar 26 juli aan moeten komen. Dan is het wachten op de douane die hem vrij moet geven en daarna kan hij naar ons huisadres getransporteerd worden. Toch wel makkelijk dat volgsysteem. Zo weet je een klein beetje waar je aan toe bent.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten