dinsdag 24 juli 2018

Kek karretje

Nu we een extra dag te besteden hadden konden we vandaag op pad voor mijn auto. Hoe eerder hoe beter!
We rijden op dit moment in een huurauto wat niet ideaal is met de honden (lees; ik wil geen gezeur met haren) en ook nog eens schreeuwend duur is.
Snel inleveren dat ding en rijden met iets van mijzelf. Er is genoeg te krijgen, dat had ik al gezien op internet. En ook nog best in de buurt.
Eerst maar even een belronde gedaan of de autos beschikbaar waren voor een proefrit. Het is zo lastig als een auto midden in een hal staat ingebouwd.
Het is voor ons ook gewoon prettiger als het klaar staat. Dat was bij alle bedrijven die we uitgezocht hadden geen probleem. Mooi, we komen eraan.
Bij alle auto’s hebben we even flink de airco getest. Gewoon omdat het bloody hot is en je wel  zeker wil weten dat die het doet. Ondertussen even lekker scheuren, dat is aan mij prima besteed. Een must was dat er cruise control op zat. Helaas ben ik door alle jaren Curacao flink verpest. De maximale snelheid was daar ergens tussen de 60 en de 100 kilometer, naar gelang de weg en het verkeer het toeliet. Heerlijk wat mij betreft. Niet dat dwangmatige opletten of je niet te hard rijdt. Hier in Nederland kijk je meer op je teller dan op de weg. Vijf kilometer te hard kan je al een prent opleveren. Daar hebben we geen zin in natuurlijk. En ik kijk liever op de weg dan op de teller, dus cruise control, check. 
Ik ben van het afdingen en onderhandelen. Daar laat Erik mij vrij in. Of hij daar echt heel blij van wordt weet ik niet. Hij zal vast af en toe wel eens zijn bedenkingen hebben, haha. Ik begin gewoon laag. Hij zegt dan dat gaan ze toch niet doen. Nee klopt, en ik hun prijs niet. We komen vanzelf wel tot een compromis. En jawel, dit kekke karretje is nu van ons.


Met genoeg ruimte achterin voor drie honden. Ook heel belangrijk. Helaas duurt het nog wel even voor we hem kunnen halen. Hij moest nog gepoetst worden, grote beurt en nog wat handelingen. Maar in ieder geval weer iets van de lijst. Geschrapt: punt 234
Door naar de supermarkt en naar Biddinghuizen waar Youri met smart op ons wachtte. We moesten op tijd eten, want Youri had een sollicitatiebijeenkomst bij Walibi. Dit was van 18.00 tot 20.00. Gisteren ingestuurd, vandaag kon hij al op gesprek komen. Hoe bedoel je ze hebben mensen nodig. Morgen hoort hij of hij is aangenomen en dan zou hij dit weekend al aan het werk kunnen. Zo heeft hij deze zomervakantie een dagbesteding. En een extra zakcentje. En ik geen hangende puber op de bank. Win win situatie.
Straks als we in Dronten wonen is het ook nog eens super makkelijk geregeld. Walibi heeft voor personeel een personeelsbus van Dronten naar Walibi rijden. Top, de frequentie halen/brengen zal voor mij hier totaal anders zijn dan op Curacao. Ook wel weer fijn. En voor Youri goed voor het proces naar zelfstandigheid.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten