dinsdag 10 juli 2018

Voetbal leeft

Op één of andere manier leeft het WK voetbal in huize Boerboom. Eigenlijk zijn normaliter alleen de dames geïnteresseerd, ook de heren kijken nu mee en hebben zelfs een mening over wie er gaat winnen. Nou is het WK hier op het eiland toch al anders. Het leeft hier echt. Er wonen zoveel verschillende nationaliteiten dat bijna voor elk land wel een vertegenwoordiging is.
Er wonen bijvoorbeeld veel Colombianen op het eiland. Toen vorige week Colombia speelde was ik toevallig net bij Albert Heijn. Daar hadden ze de tv aan en zaten een hoop mensen te kijken. Het eindigde met penalty’s, tot het eind spannend dus. Helaas hadden ze verloren. Dat was voor een hele grote groep een teleurstelling. 
Vandaag speelde België en ook daarvan zijn mensen op het eiland aanwezig. Youri en Maud wilde graag kijken op de tv in het restaurant, dus zijn we met zn allen die kant opgegaan. Daar was het best druk. Met Belgen en ook een paar Fransen. Vrijwel iedereen was voor België. Youri zou Youri niet zijn als hij niet net anders doet dan anderen. Hij was dus voor Frankrijk. Samen met één ander stel. Bij het Franse doelpunt kon zijn gejuich niet echt worden gewaardeerd. Maar Youri zou Youri ook niet zijn als hij daar dan weer volledig lak aan heeft. Hij kreeg wel gelijk, Frankrijk won. 
Ach ja, wat maakt het ook uit voor wie je bent. Als het maar gezellig is.
In de avond zijn we naar ons favoriete sushi restaurant gereden. We vonden dat we daar nog één keer moesten eten. En dan met zn vieren, als afsluiter.


Het was heerlijk! Als toetje doen we altijd een ijsje bij zuikertuin. Ook deze traditie hebben we tot de laatste keer in ere gehouden.
En zo nemen we van alles een beetje afscheid, zelfs van eetgelegenheden waar we graag kwamen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten