dinsdag 17 juli 2018

Toeristenmomentje

En dan word je wakker met het gevoel dat het rond 7.00 uur zal zijn en blijkt het al 10.30 te zijn. Goed geslapen dus, langer dan verwacht.
Dat zat er ook wel in na de korte nacht in het vliegtuig en alle indrukken en emoties er rondom heen.
Geen tijd om daar verder bij stil te staan. Er stond weer genoeg op het programma van vandaag.
Onder andere het inschrijven bij de gemeente.
We hadden al ruim van te voren een afspraak gemaakt. Dit omdat we snel verder willen. Onder andere moet er een auto aangeschaft gaan worden en dat kan niet zonder ingeschreven te staan. 
Op zich ging die handeling nog redelijk rap, maar daarmee hadden we geen vrijbrief om richting dealer te rennen. Nee het moest nog verwerkt gaan worden en om dat te kunnen doen moest er een persoonslijst uit Curacao komen. Een persoonslijst? Nog nooit van gehoord. Ik had hem toch echt net onze uitschrijving vanuit Curacao gegeven waarop onze persoonsgegevens stonden. Ja maar..... vanuit Curacao moest bevestigd worden dat er echt geen veranderingen waren. Wat was de meerwaarde van die uitschrijving dan? Die heb ik toch van die instantie gekregen waar jij nu je lijstje gaat opvragen? Schiet mij maar lek. Hij zei nog als ze op Curacao snel zijn is het in een week geregeld. Ik had de neiging om heel hard te gaan lachen, maar bleef bloedserieus. Als ze snel zijn. Hij is er vast nog nooit geweest. Voordat ze de mail gelezen hebben zijn we denk ik al een week verder.
We zullen zien. 




Ik had vandaag weer even mijn domme toeristen momentje bij de appie. Ik moest pinnen, maar zag niet waar ik mijn pas in de betaalautomaat moest doen. Sta je daar te klooien en vraag met een hoofd als een biet hoe je moet pinnen. Erik doet er nog even een schepje bovenop. Die zegt doodleuk, ja valt niet mee als je 4 jaar in de bak opgesloten hebt gezeten. Whoehaha je had het hoofd van die caissière moeten zien! Was wel blij dat dit niet de appie bij mij in de wijk was, dan had ik het minder leuk gevonden. Dan had ik een andere buurtsuper gezocht denk ik.
Dit is nog zo’n toeristen momentje.


Nog zo’n moment dat je je echt toerist in eigen land voelt. Dat je dan bij de gamma staat en geen karretje kunt nemen. 
Het zit nog niet in mijn systeem dat ik daar een muntje voor nodig heb.
Nou ja, het zal allemaal wel weer gaan wennen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten