woensdag 11 juli 2018

Toerist in eigen land

Vandaag hadden we een bijzonder uitje op de agenda staan. 
Het leuke van fosteren, honden helpen en met elkaar bezig zijn is dat je ook een hoop mensen kent. Mijn netwerk op Curacao is al aardig groot en divers.
Dat is tevens ook het stukje dat het lastig maakt om het eiland te verlaten.
Mijn netwerk woont hier en blijft hier grotendeels ook wonen. Die zie ik alleen nog als ik deze kant weer een keer uitkom. Maar dat even los van vandaag. Vandaag werden we mee op pad genomen door iemand uit mijn netwerk, uit de hondenwereld.
Hetty is behoudens zeer betrokken bij het dierenleed op het eiland ook toergids en weet dus een hoop te vertellen over een aantal bezienswaardigheden.
Bezienswaardigenheden die we in de loop der jaren wel bezocht hebben, maar zonder verdere uitleg.
Maar die uitleg kregen we vandaag. Hetty is met ons op stap gegaan naar een aantal plekjes en heeft ons van alles verteld.
We zijn begonnen bij de flamingo’s. We rijden er ongeveer dagelijks langs, maar het was erg leuk om nu te horen hoe ze leven, dat ze een ei per jaar leggen, in 9 uur naar Bonaire vliegen enz. 
Daarna door naar Accension waar we bovenlangs naar de kust gelopen zijn in de hoop schildpadden te zien. Dat hadden we eerder gedaan en toen ook schildpadden gespot, maar nu kregen we uitleg over fossielen, over erosie, zagen we een bijzondere reiger en hebben we de binnenkant van een cactus bestudeerd.


Zo kijk je toch heel anders naar deze plek. Normaal staan we alleen maar in de zee te turen.
Daar is trouwens ook niks mis mee natuurlijk, want schildpadden spotten blijft leuk.




Hierna zijn we doorgereden naar playa grandi. Hier kan je niet alleen schildpadden spotten, maar ze ook ongeveer aanraken. Dat doen we natuurlijk niet, maar zo dichtbij zijn ze wel. 
Ook schildpadden hadden we al wel eens op de foto gezet, maar zoveel als er hier zwommen was wel wat anders. Hier komen de vissers met hun gevangen waar aan wal. Daar maken ze het schoon en gooien het afval in zee. Dat afval vinden de schildpadden lekker waardoor ze in de buurt blijven.
We hebben er wel een stuk of acht gezien. Van klein tot joekels. 
Daarna door naar playa jeremi. Daar geen uitleg, maar gewoon stil genieten van deze mooie baai. Een plekje waar geen massatoerisme te vinden is, er niet betaald hoeft te worden om het strand te betreden en we heerlijk konden zwemmen. 



Zo waren we vandaag toerist in eigen land. Een geweldige ervaring en een hoop wijzer geworden.
Dank je wel Hetty voor deze fijne en bijzondere dag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten