vrijdag 27 juli 2018

Geen lange douchesessies

Voor iedereen die wacht op een blog van of over Maud, hij komt eraan. Ze gaat hem zelf schrijven. Even geduld dus nog.
Vandaag waren we bij Maud en oma. De huurauto moest terug dus hebben we dat gecombineerd met een bezoek aan Maud en oma.
Klussen was niet te doen. Ik had echt de wens dat het in Nederland lekker weer zou zijn als we aan zouden komen, maar dit hoeft nou ook weer niet. 
Het is hier zelfs nog warmer dan op Curacao.


Heel Holland plakt, bakt en zeurt. En daar doen we graag aan mee. Alleen dat bakken niet, heb geen tijd om op het strand te gaan liggen.
Youri was vanmiddag nog in de veronderstelling dat hij voor iedereen een lekker ijsje in de winkel kom scoren. Nou geen ijs te vinden, op een paar vergeten cornetto’s na, maar die zijn met dit weer niet echt lekker. Maar echt, er was helemaal niks meer aan waterijsjes en ook geen enkele fles water meer. 
Dat water is hier wel een dingetje. Het is gortdroog en de waterbedrijven adviseren dan ook zuinig aan te doen. Dit tot grote spijt van Youri. 
Die verheugde zich al tijden op ellenlange douchesessies. Op Curacao mocht hij dat niet, daar was het water echt veel te duur. Even ter vergelijk, een kuub water op Curacao kost tussen de 4 en 6 euro, naar gelang de hoeveelheid die je gebruikt. In Nederland kost een kuub €0,63. 
Het goede van iets dat duur is, is dat je beter nadenkt over je gebruik. Je bent bewuster. Nadeel is natuurlijk dat het duur blijft en water wel een basisbehoefte is. Voor Youri dus nog even uitstel van zijn lange douchemomenten.
Vandaag kwamen we ook Tommy weer tegen. Die maakt zich allerminst druk om waterdruk, waterschaarste en hitte alarmen.
Die vindt het allemaal wel best.


En ik voor nu ook. Morgen weer een dag.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten