maandag 29 januari 2018

Hoog en droog

Ik was vanmorgen vroeg wakker. Ik was nog even lekker op Facebook aan het kijken toen de telefoon ging.
Niet qua geluid, maar ik zag een gesprek binnen komen. Dat geluid heb ik bewust niet aan staan. Ik word echt soms om 7.30 gebeld en niet zo lang geleden had ik zelfs een gemiste oproep uit Nederland om 05.00 uur. Als het dringend is kan er altijd via Erik gebeld worden, die heeft z'n geluid wel aan staan. Voor mij is het vaak iets hondengerelateerd. Dat was dat gesprek van 05.00 uur ook. Ik had de persoon later op de dag nog aan de lijn en wees haar op het tijdsverschil. Oeps, ja dat dus. Ben heel blij met de instelling dat geluid uit gezet kan worden.
Maar vanmorgen 07.50 het bedrijf van de pomp aan de lijn. Ze komen vandaag, ik sta op de lijst. Eh, ja dat wist ik. Heb die afspraak toch zelf donderdag gemaakt. Maar goed. Ik zou gebeld worden wanneer ze voor de deur stonden, zodat ik de honden vast kon zetten.
De hele dag ben ik keurig thuis gebleven. Het duurde en het duurde. Ik had de hoop al opgegeven toen dan toch eindelijk om 15.45 de telefoon ging.
Ze kwamen eraan. Snel alle honden opgehokt en buiten gewacht. Ze waren snel klaar. Fijn! Hoefde de honden ook niet te lang met z'n allen binnen te zitten.
Nu kan eindelijk het zwembad weer aan gevuld worden. Die was inmiddels een goede 20 centimeter in waterpeil gedaald.
De pomp van het zwembad kon ook niet meer gebruikt worden, het water stond hiervoor te laag. Het moest niet langer meer duren, want de waterkwaliteit werd er niet beter op. We hebben meteen de slang er in gehangen en het zwembad gevuld.


Ik wil dan nog wel eens de slang vergeten. Het zou de eerste keer niet zijn dat ik het zwembad vul en ondertussen andere dingen ga doen en daardoor totaal die slang vergeet. Dan ben ik bezig en loop langs en zie het dan net tot aan de rand of zelfs al erover heen staan. Oeps. 
Zouden de honden daarom een plekje hoog en droog hebben opgezocht. Ze kennen me natuurlijk door en door. 
Of weten ze gewoon dat ik toch niet zo streng ben. Ik denk het laatste. Zolang ze zich gedragen en niks slopen mag er heel veel.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten