woensdag 10 januari 2018

Arm ding

De pluizenbollen hebben het zwaar bij ons.
Niet zo zeer door de hoeveelheid honden, maar door één bepaalde hond. Senna is haar naam.
Die kan echt zo lomp en onbehouwen zijn. Wat in de weg loopt wordt ondersteboven gegooid. Eigenlijk in haar besef loop je niet eens in de weg, maar is dat de weg die zij wil bewandelen. Niet nadenkend dat er ook nog iemand anders loopt of staat. Het is voor haar eigenlijk te druk, waardoor ze constant in een soort van hyper bui rond rent. Heb je haar alleen dan is ze echt heel aanhankelijk, maar in de groep is ze lastig te houden.
Helaas heeft haar onstuimige gedrag slachtoffers gemaakt. En dat zijn natuurlijk altijd de zwakste die dan de dupe zijn, de pups in dit geval.
Vorige week denderden ze weer als een malle door de tuin. Ik weet niet eens meer welke dag welke pup de pineut was, maar éen voor één gingen ze mank lopen. Nu drie in totaal waarvan eentje toch echt direct al z'n pootje niet meer wilde belasten. 
Ze waren vorige week natuurlijk voor hun enting naar de dierenarts geweest en toen hebben we het er ook over gehad, maar wilde we even aankijken of het toch vanzelf weer weg trok. Het had alleen gekneusd kunnen zijn. Maar helaas, het hinkepinken werd niet minder. Toch maar vandaag even weer langs Pieter. Lexa ging ook mee. Die vind ik de laatste maanden ineens zoveel dikker geworden dat ik graag een bloedonderzoek wilde doen met het oog op schildklier problemen.
Lexa vond het best een gezellig ritje.


En ook het bloedprikken heeft ze goed gedaan. Morgen hoor ik de uitslag.
De uitslagen van de pups kwamen meteen. Twee met toch gekneusde ledematen die aan de pijnstilling gaan en eentje is echt de pineut. Die heeft een fractuur opgelopen door omver gelopen te zijn. 
Onder narcose heeft de pup een gipsspalk gekregen.


Omdat het een hoge fractuur is moest het zelfs helemaal rondom gefixeerd worden. Arm beestje.
10 dagen zal hij zich ermee moeten zien te redden.


Hier komt hij nog bij van de narcose en alles wat er verder gebeurd is. 
Vanavond hinkte hij wat rond in de kennel. Hopelijk komt alles goed, arm ding.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten