donderdag 18 januari 2018

Daar is hij dan!

Vandaag had ik weer bezoek. Dit keer van een paar dames die voor ons Sammy mee naar Nederland gaan nemen. Sammy is een hond met een vervormde voorpoot. Dit is zo geboren.
Hij gaat in Nederland naar een stichting waar hij heerlijk tussen andere honden met een afwijking oud mag worden. De dames die hem mee gaan nemen wilde graag even kennis maken met de stichting en met de hond. Eerst dus een ontvangst bij mij waar ik weer een rondje tuin gedaan heb.
Daarna door naar Bianca waar Sammy zit. Sammy doet het super. Als je weet dat hij vijf maanden geleden nog niet eens aangeraakt kon worden, nu ligt hij naast je op de bank.


Na al deze informatie en de rondleiding was er voor de dames absoluut geen rede om Sammy niet mee te gaan nemen. We gaan dus alles in beweging zetten.
Ondertussen tikte het klokje verder en kwam het steeds dichter bij de première van de reportage/film over de honden op Curacao. Door de storm was ik heel benieuwd of alles wel doorging. Mijn tiplijn hield mij overal over op de hoogte. Maar in de namiddag ging de wind liggen en was Maud naar Amsterdam afgereisd. Ze vond het heel bijzonder om erbij te mogen zijn.
Ze heeft foto's gemaakt en werd herkent. Ze weet alleen niet door wie, haha. 
Het is een hele mooie film geworden. Geen overdreven sentiment en geen wijzend vingertje naar overheid of inwoners. De film is zoals het is. 
Mijn aandeel was de educatie. Ook daar heeft ze even een foto van gemaakt.


Nog even op de foto met Karen Soeters van Animal Today. De hond op de foto is Saar. Zij was gisteren ook bij hart van Nederland. Ze is één van de honden uit de film die nu dus in Nederland een baasje heeft.


Voor iedereen die wil zien wat wij hier doen, bij deze de link van de film.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten