vrijdag 16 juni 2017

Zoooo moe

Het kleine peuter gespuis houdt me aardig bezig. Ze zijn nog niet zindelijk en doen dan ook geen moeite om even over die drempel te gaan om te plassen. Dat betekent veel plasjes ruimen, hele keukenrollen vliegen erdoor heen. Die lege rollen vinden zij dan weer erg leuk om mee te spelen. Zouden ze het er om doen? Of zouden ze het doen vanwege die dweil? Die is toch ook wel supergaaf. Een soort van hoofd met haren dat over de grond heen schuift. Geweldig toch! En als het baasje uit gedweild is gaan we zelf nog even verder. Tot we zo moe zijn tot we niet meer kunnen.


Over moe gesproken. Vanmiddag werd ik gebeld. Er was een hondje gevonden op één van de bekende dumpplekken van het eiland. Hij liep er moederziel alleen en zag er slecht uit.
Of ik kon helpen. Mmm, bij mij kan hij in ieder geval niet, ik heb geen hok meer vrij maar breng maar dan zien we wel.
Och och och, wat een hoopje ellende toch weer. Een pupje van een maand of vijf zwaar vermagerd en uitgedroogd. Hij kan nooit alleen op de vindplaats gekomen zijn, hij is daar moedwillig gedumpt.
Hij was erg bang en liet zich door de vinder niet goed pakken. Hij beet zelfs nog van zich af. Dat is voor ons een goed teken, dan zit er nog een beetje energie in.
Omdat ik toch echt eerst Youri moest ophalen van z'n klassenuitje heb ik hem even in de kennel gelegd. Toen kon je pas goed zien hoe mager hij was.


Snel Youri halen en thuis brengen en door naar de dierenarts. 
Die heeft hem aan het infuus gelegd. Hij was helemaal uitgedroogd. En hij is zoooo moe.
Ik had hem op weg naar de dierenarts een snoetje omgedaan omdat hij hapte, maar eenmaal in de praktijk gaf hij zich over. Het is zo bijzonder hoe dat voelt. Eerst nog dat verzet en dan ineens ligt die kop op je schouder. 


Na een uur extra vocht toegediend te hebben gekregen was hij tot zo ver stabiel. 
Op naar de foster. Het was nu toch wel extra fijn dat Estherelle plek had. Zij is zelf dierenarts assistente en met dit soort zwakke broeders is dat een zorg minder. Ik weet zeker dat Estherelle alles er aan zal doen om Luuk er boven op te helpen. 
Vanavond kreeg ik al bericht dat hij zelf at en dronk! Go lucky Luuk. Je bent net op tijd gevonden, rust nu maar lekker uit. Op naar een zorgeloos bestaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten