dinsdag 13 juni 2017

Wat nu?

Terwijl wij thuis zo ons ding doen is Maud met Davy vakantie aan het vieren op Bonaire.
Even er tussen uit tussen de examens door. Hun eerste vakantie samen, toch altijd ook wel weer spannend. Ze vermaken zich prima en genieten lekker. Beiden gaan in de zomer terug naar Nederland om daar aan de studie te beginnen. Maar er is nog iemand die onverwachts mee naar Nederland gaat.
Tommy onze lieve rooie kater heeft toestemming aan oma gevraagd of hij ook met Maud mee mocht.
Er kwam een ja, Tommy gaat Maud vergezellen bij haar verblijf bij oma. Tja, zitten wij dan zonder kat.
Nou hoeft hij niet te blijven voor de muizen. Muizen heb ik wel, maar Tommy vangt ze niet.
Onze muizenvallen hebben hun werk gedaan. We zijn inmiddels van vier muizen verlost. Maar ik weet zeker dat we er nog meer hebben. Ik zie het aan de aangebroken producten in de voorraad. Vervelend is het gewoon! Er staan al een tijd twee muizenvallen op scherp, maar ze trappen er niet meer in.
Wat nu? Ingewikkeld hoor. Gif kan ik niet inzetten. Ik ben als de dood dat er een vergiftigde muis door de kat of honden gevonden wordt en wordt opgegeten. 
Andere vallen heb ik ook al geprobeerd. Dan maar andere lokmiddelen. Ik heb nu pindakaas. Ik ga maar eens even googlen wat ze nog meer lekker vinden.
Ondertussen ligt meneer de rode kater hier op bed z'n aandacht te halen. Normaal haalt hij dat bij Maud, maar nu zij niet thuis is haalt hij het bij ons. 


We zullen hem wel missen als Maud hem meeneemt. Ik ga maar eens heel hard nadenken of ik dan een nieuwe kat ga uitzoeken, of twee, of drie haha. Katten genoeg op het eiland die een plekje zoeken.
Wordt nog een hele volksverhuizing als we terug komen. Ik ga maar vast de huisdierenruimte claimen bij TUI. Ze hebben plek voor vijf benches. Eentje voor Tico, eentje voor Luna en... Ik zie mogelijkheden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten