vrijdag 23 juni 2017

Los laten en los komen

Voor Youri is de toetsweek vandaag begonnen.
Om 7.15 begon z'n eerste toets en om 8.15 was hij alweer klaar en kon hij naar huis. Morgen heeft hij twee toetsen op een dag en is hij om 9.15 klaar. Wat een tijden.
Voor hem dus nog één week en dan is het gedaan met het tweede leerjaar.
Maud weet nog steeds niets over haar examen. Dit doen ze bewust. Omdat je nog mondeling moet doen houden ze je cijfers geheim. Het zou anders je prestaties kunnen beïnvloeden. En dan voornamelijk de negatieve kant uit. Als je laag staat zou je de handdoek al in de ring kunnen gooien terwijl je het cijfer met je mondeling best nog op kunt trekken. Zij vertrekt midden juli voor het laatste deel en dan is ze ook echt klaar. 
Vanmiddag was het ook klaar met surfen. Maud had haar allerlaatste les na drie jaar gesurft te hebben. Drie jaar lang elke donderdagmiddag naar de andere kant van het eiland. En dan ineens is dat klaar. Best gek eigenlijk. Het allereerste stukje loslaten. 
Mama de Jong begint haar pups wat meer los te laten. Ze komt meer uit de kennel en verkent de omgeving. Zo heeft ze kennis gemaakt met de andere honden uit de roedel. Dit was geen enkel probleem, ze was zeer onderdanig. Zelfs naar Desi die zelf altijd de meest onderdanige uit de roedel is.
De pups van mama beginnen een beetje te lopen. De pootjes zijn nog instabiel en ze zakken er ook nog snel doorheen, maar het zal vast niet lang meer duren voor we de kenneldeur moeten gaan blokken.

Dan zetten we een plank voor de deur waar mama overheen kan maar de pups niet. Zo kunnen we nog even wachten voor ze de wijde wereld in gaan en kan mama ze wel blijven voeden.
Terwijl ik de kennel weer aan het boenen was bleef mama op afstand kijken wat er gebeurde.
Ze gaat niet meer van angst in de bench liggen en is duidelijk wat meer op haar gemak.


Ik denk dat het wel goed gaat komen met mama. Ze begint eindelijk een beetje los te komen.
Ik gun haar ook zo graag een huisje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten