dinsdag 6 juni 2017

Strik erom heen

Vandaag was het een spannend dagje voor Maud.
Om 12.00 bracht ik haar naar het rijbewijs kantoor. Hier ging ze vanmiddag haar theorie examen doen.
De theorie en daarmee ook de praktijk is hier deels anders dan in Nederland. De verkeersborden zijn wel hetzelfde, maar bepaalde regels omtrent voorrang zijn hier anders. Van rechts komend verkeer heeft niet automatisch voorrang en rechts inhalen is bijvoorbeeld toegestaan. 
Dat laatste vind ik best wel fijn. Hinderlijk bumperkleven is hier veel minder. Heb je een slak op de linkerbaan dan passeer je hem rechts. Geeft echt minder irritatie. 
Het theorie examen is hier nog heel ouderwets. Met een papier en een potlood. En gewoon een uur om er over te doen. Niks geen 10 seconden per vraag. Op papier staat de situatie getekend en erachter staan drie mogelijke antwoorden. Het examen is verdeeld over drie delen. Verkeersborden, inzicht en nog wat. Kan het niet meer navragen, Maud ligt al op bed.
Met maar éen foutje kon Maud naar huis met het bewijs van een geslaagde deelname aan het theorie examen. Nu de praktijk nog.


Vanmiddag was ik weer bij de dierenarts. Dit keer met een wrakpup die met een wondje onder de auto vandaan was gekomen. Afgelopen vrijdag was dat een klein bultje. Zondag was het een enorme zwelling die van de bovenkant van de nek naar haar keel liep.
Eind van de zondag knapte de wond open en kon het vocht eruit. Gisteren liep het nog en vandaag was het gat veel groter geworden. Dat arme dier moet nog een pijn hebben. Dat kan niet anders.
Toch maar even laten checken. 
Uiteindelijk was de conclusie dat er niet zo veel aan gedaan kon worden. De wond mag onder geen beding gehecht worden, want dan heb je grote kans dat het weer opnieuw ontsteekt.
Maar doordat ze met haar achterpoot krabt maakt ze het vies en verder stuk. 
Wat voor oplossing bedenken we daar op? Het moet luchtig zijn en redelijk puppy proef want de rest zal het vast interessant vinden.
Er werd creatief gedacht en een oplossing gevonden. Strik er om heen en klaar. Die uitdrukking gebruik ik regelmatig als het over adopties en puppy's gaat, maar vandaag was hij wel heel letterlijk.
Na de strik kon ze weer mee naar huis.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten