dinsdag 20 juni 2017

Kippenvel niveau

De afgelopen twee dagen hielden we de weersverwachting goed in de gaten.
Tropische storm Bret was nog steeds onderweg en zoals het er vanmorgen naar uitzag zou hij over de ABC eilanden komen.
Tja, toch maar de voorbereidingen treffen dan. Ik heb niet zo groots uitgepakt als vorig jaar in september. Toen zou er echt een orkaan overkomen en die kwam niet. Tjonge, wat had ik er toen een werk van gemaakt om alles vast te binden, op te bergen en binnen te zetten.
Voor vandaag heb ik alleen alleen wat losse elementen weg gezet. De fietsen van de kinderen, de gieter, de bezem en dat soort dingen. Mocht het echt losbarsten dacht ik, dan haal ik de rest ook nog wel weg. De wind trekt toch niet ineens aan van 1 tot 100. 
In de loop van de middag kwam de melding dat de storm meer naar het noorden zou gaan. Misschien zou hij net bovenlangs de eilanden gaan.
Ondertussen waaide het al wel, maar niet heel veel meer dan een goede winderige dag.
Ik ben dan ook gewoon naar tennis gegaan waar het wel een tandje ingewikkelder was om tegen de wind in te spelen. Maar ach, ik speel vooral voor de lol en die hadden we zeker. Het was nog best komisch als je denkt dat de bal rechts komt en je compleet mis slaat doordat de bal nog net een tikje door de wind krijgt. 
Na het tennissen ben ik boodschappen gaan doen. Het was voor een dinsdagmiddag heel druk in de winkel. Voornamelijk op de parkeerplaats eigenlijk. Ik heb drie rondjes gereden voordat ik eens een keer een plekje had. Ik denk dat een hoop mensen toch maar het zekere voor het onzekere namen en wat extra boodschappen haalden.
De wind trok vanavond dan toch echt aan. Fikse vlagen gingen over land. Bij de Fam de Jong voelde ik de wind ook behoorlijk door de kennel vliegen. Ik heb extra dekbedovertrekken rondom de kennel gehangen om de wind er buiten te houden. Zou niet zo best zijn als het kleine grut straks een longontsteking heeft. 
En nu ga ik naar binnen. De wind en de regen maken me koud. Het gebeurd niet vaak, maar vandaag in de tropen tijdens het staartje van de tropische storm is mijn tropisch bloed afgekoeld tot kippenvel niveau. Tijd om ramen en deuren te sluiten. Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten