dinsdag 27 juni 2017

Wachten

Maud is dan wel geslaagd voor haar rij examen, haar rijbewijs heeft ze nog niet.
Het rij examen wordt afgelegd vanaf het terrein van het rijbewijs kantoor. Ben je geslaagd dan kan je direct met je bewijs van slagen, je ID en je pinpas je melden bij het kantoor. 
Dat hadden we vrijdag dan ook gedaan. Spampvol zat er die morgen. Na 20 minuten hadden we het wel gezien. Er was in die 20 minuten nog niemand geholpen. Dit ging hem voor nu niet worden.
Vandaag zouden we een tweede poging wagen. Ons was verteld dat het in de middag rustiger zou zijn. Wij staan daar om 13.25. Closed hangt er op de deur. En wel naast een poster waar op vermeld wordt dat ze vanaf 1 juni 2017 nieuwe openingstijden hebben. Geopend maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 15.00. Het is toch echt maandag vandaag en zeker nog geen 15.00 uur. 
Ik zag toen ik door de ramen gluurden wel twee beveiligers staan. Ze deden niets anders dan ons weg wuiven. We snapten en niks van. Gelukkig was er dan nog een vriendelijke oudere man die net uit het gebouw kwam. Hij vertelde ons dat de computer al een tijd stuk was en ze die vandaag niet meer gerepareerd zouden krijgen. Daarom werd de boel maar gesloten. Heel fijn dat deze man ons dit vertelde. En belachelijk dat die twee figuren binnen die verantwoordelijk zijn voor het uitdelen van de nummertjes blijkbaar die moeite niet wilden nemen. Echt hoor, het woord klantvriendelijkheid is soms ver te zoeken.
Pech voor Maud, nu mocht ze van mij niet terug rijden. Even wachten nog.
Wie ook lang gewacht heeft is Dizzy. Dizzy is een hond die vorige week werd aangereden. 
Via Facebook werd daar melding van gedaan door een omstander. De dader was zoals zo vaak gevlogen. Pieter de Geus, onze dierenarts was zo vriendelijk om op lokatie te komen en de hond te bekijken. Deze had een gat in z'n kop en een flinke hersenschudding. Daar blijven liggen kon echt niet, maar niemand wist van wie hij was. Dan maar mee naar de praktijk. Daar kon hij rustig bijkomen van z'n hoofdletsel. Ondertussen werd dizzy de kennel zat en moest er een oplossing voor hem gevonden worden. Na een kleine week in de kennel werd het hoognodig tijd voor wat meer bewegingsruimte.
Omdat Pieter altijd voor ons klaar staat wil ik dat andersom ook proberen. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Onze fosterplekken zijn schaars. Maar gelukkig voor Dizzy kon ik wat verzinnen.
En dus heb ik hem vanmiddag opgehaald.


Deze mooie man moet een baas gehad hebben. Hij is zo vriendelijk, vond autorijden prima en liep mee aan de riem. Helaas geen chip, anders konden we z'n baas nog traceren.
Morgen ook nog maar even melding doen bij het asiel of daar misschien iemand zich gemeld heeft die z'n hond kwijt is. En zo niet, dan gaan wij op zoek naar een nieuwe baas. Gaat wel lukken voor deze mooie lieve man.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten