zaterdag 10 juni 2017

Tien keer nee

Gisteren vertelde ik al over het gedoe rondom de vlucht van een pup naar Nederland.
Vanuit Nederland was er door een lieve lezeres gebeld naar tui en kras.
Zij kreeg gistermorgen via kras de toezegging dat het gelukt was. Ik kreeg een uur later van tui Curacao een telefoontje dat ze er druk mee bezig waren en tijd nodig hadden.
Eh, wat is het nou? Ik was er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Lizzy ging vandaag gewoon mee naar Hato en daar zouden we wel verder zien.
Vanmorgen dus als een speer weer naar de veterinaire dienst om de papieren op te halen die we vanmiddag al nodig hadden.
Daarna weer als een speer terug, want Maud had een afspraak bij de huisarts. Als je hier je theorie examen hebt gehaald is vrij logisch de volgende stap het praktijk examen. Dat is al aangevraagd en is binnenkort. Maar voordat je examen mag doen moet je langs de huisarts om een gezondheidsverklaring te halen. Is weer eens wat anders dan een gezondheidsverklaring van de veterinaire dienst. Maud moest een formulier invullen waarin vragen werden gesteld als heeft u epilepsie? Of bent u ooit in een kliniek behandeld voor overmatig drankgebruik?
Na tien keer nee geantwoord te hebben werd er nog een ogentest gedaan en klaar. 
Zo, met dit formulier en het bewijs dat je de theorie voldoende hebt afgerond kan het praktijkexamen afgenomen worden. 
Vanmiddag ben ik met Lizzy naar Hato gereden. Het was toch wel een beetje spannend of ze straks nou wel of niet mee mocht. Maar jawel, het was verwerkt en ze kon mee. Geen vragen, geen bijzonderheden, ze werd ingecheckt en ik kon haar achter brengen.


Ik heb meteen de baasjes in Nederland ingelicht dat het in orde was. Die vonden het net zo spannend als ik.
Daarna weer door naar estherelle waar het vrijdag adoptie dag was. De eerste adoptant was net geweest om haar pup op te halen. Ik kwam binnen toen adoptant twee er was. Deze mensen kwamen twee volwassen honden halen en besloten ter plekke toch ook nog nummer drie mee te nemen. 
Nummer drie was een pupje. Daar moest nog wel even afscheid van genomen worden, want dit was even onverwachts.


Nu hebben er dus vier een nieuw huisje op het eiland en Lizzy is op weg naar haar nieuwe huisje in Nederland.
Een mooie afsluiter van een drukke week.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten