zondag 18 juni 2017

Lekker fris

Nu we al weer even in juni zitten is ook het Atlantisch orkaanseizoen weer van start gegaan.
Deze loopt van 1 juni tot en met 30 november. In deze periode worden de meeste tropische cyclonen verwacht. 
Via de nieuwszenders en Facebook worden we op de hoogte gehouden over tropische stormen die zich ontwikkelen tot een orkaan. Meestal treft het Curacao niet. De stormen buigen bijna altijd links af naar boven om via bijvoorbeeld Porto Rico of Haïti richting Florida te trekken.
Vorig jaar was er Matthew, de orkaan die wel heel dicht langs Curacao kwam. Er was zelfs tot op de dag van aankomst onduidelijkheid over zijn route. Uiteindelijk zijn de ABC eilanden toen door het oog van de naald gekropen en is ze alle ellende bespaard gebleven. 
Maar ja, nieuw jaar, nieuw orkaanseizoen. We weten niet wat dit jaar ons gaan brengen.
De eerste tropische storm is alweer onderweg en heeft de naam Brett gekregen. Zoals het er nu naar uit ziet gaat hij over ons heen komen. Niet zo heftig als dat Matthew gekwalificeerd was gelukkig.


We zullen zien, in drie dagen tijd kan het nog zo maar veranderen. En mocht hij wel komen, dan zitten wij en de fosterhonden hier veilig.
Onze Fam. de Jong zat ook veilig, veilig in de bench. Ik wilde vanmorgen echt even de hele kennel goed poetsen met chloor. Daar moesten mama en kids voor uit de kennel. Maar dat was ze overdag nog niet geweest. Het ging eigenlijk veel makkelijker dan ik had gedacht.
Ik had de bench uit de kennel gezet, kids erin gelegd en mama liep zo naar de bench om erbij te gaan liggen. Opgelost.


Na het poetsen heb ik weer een schoon fleecedekentje neergelegd voor de pups. Pups erop en mama volgde weer. Dat gaf mij weer de mogelijkheid om het kussen te verwisselen en een schone in de bench te doen. Zo, alles weer fris.
En weet je wie er nog meer van het frisse waren? De peuters! Die hadden toch een hoop lol met ons kleine badje! Meneertje groen vond het prachtig. Als je die op twee meter afstand zette nam hij een spurt en liet zich zo het badje inglijden. Het programma 'blij dat ik glij' was er niks bij.


Meneer de zwart heeft er zelfs nog even helemaal op z'n buik in gelegen. Dit doet me denken aan Getsie en Derrie (Layla en Lilly), die waren ook zo gek op water. Deze mannen en dame vinden het ook heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten