zondag 4 juni 2017

Administratiekantoor

Weekenddag twee dus poging twee om een keer een duik in het zwembad te nemen.
Iemand had mij al eens gezegd dat zo'n zwembad in de tuin leuk is, maar je er uiteindelijk niet zo vaak gebruik van maakt. Toen had ik die persoon een beetje vreemd aangekeken. Het leek me heerlijk.
Maar hij had gelijk. De laatste keer dat ik er gebruik van gemaakt heb is minstens vier maanden geleden, als het al niet langer is. Maar ja, ik doe het mezelf aan. Ik ben degene die zich van alles op legt wat eerst gedaan moet worden.
Zoals vandaag. Er lag nog een stapel administratie te wachten. Er zijn behoorlijk wat honden geadopteerd die naar Nederland gaan. Super fijn, maar extra werk.
Zo is het zoeken naar vluchtbegeleiders, gegevens verzamelen van vluchtbegeleiders om bij tui de boel aan te vragen. Nieuwe baasjes machtigingen laten schrijven en gegevens verzamelen voor alle gezondheidsverklaringen.
Mijn aanrecht lag bezaaid met entingsboekjes, het was net een administratiekantoor.
En dit zijn ze nog niet eens allemaal. Een aantal fosters heeft de boekjes zelf.


Uit welk nest van welke foster is welk hondje dus welk boekje. Snap je het nog? Ik wel, ik heb een heel systeem bedacht waarbij ik de gegevens uiteindelijk op een blaadje schrijf en met een paperclip op het boekje vast maak. Dat scheelt veel uitzoekwerk bij de dierenarts die deze gegevens nodig heeft voor op de gezondheidsverklaring.
Om aan de informatie te komen moest er heen en weer geappt worden met baasjes en vluchtbegeleiders. Gelukkig was iedereen 'on line' waardoor ik in de middag alle info bij elkaar had gesprokkeld. De uittocht kan beginnen. De eerste gaat vrijdag al.
Het zwembad is het niet meer geworden. Maar wel even een relax moment op de bank.
En terwijl ik zat hadden de honden een kauwchip gekregen. Het mooiste vind ik het wanneer de fosterhonden daar dan zo intens blij mee zijn. Desi kan daar echt van genieten. En vandaag noname ook voor het eerst. Maar hoe eet je zo'n ding als je geen tanden hebt?
Daar had ze wat op gevonden hoor, daar hoefde ik me geen zorgen om te maken.
Het was een beetje bijzonder gezicht, maar ze heeft genoten.



1 opmerking: